in

ПлачиПлачи ЕхаЕха ЯдосанЯдосан

Как да намирате лесно изгубени вещи

ключове

Загубата на вещи може да бъде събитие, предизвикващо паника, но ако следвате определен план, ще си спестите излишна доза стрес и ще намирате нужните ви неща много бързо и лесно. Ето няколко съвета, които ще ви направят по-подредени и организирани:

1. Всяко нещо трябва да има свое място

Ако често ви се случва да губите вещи, или да не знаете къде сте ги оставили, причината е че това нещо няма своето определено място във вашия дом. Когато всеки ден поставяте ключовете или чантата си на точно определени места, ще знаете къде да ги търсите, когато имате нужда от тях.

2. Опитайте да поддържате дома си подреден

Колкото по-малко хаус има в дома ви, толкова по-лесно ще намирате всичко в него. Ако поддържате жилището си подредено, няма да губите време в търсене на липсващи предмети, документи и други неща.

3. Проследявайте момента, до който сте изгубили даден предмет

Според Майкъл Соломон, автор на книгата „Как да намерим изгубени предмети“, отделянето на момент, в който да отбележите в подсъзнанието си къде оставяте даден предмет, ще ви помогне след това да го намерите лесно. Ако го повторите на глас, оставяйки го на дадено място, със сигурност вашето подсъзнание ще ви напомни къде е той.

4. Не оставяйте телефона си без звук

Смартфоните са едни от най-често губените вещи. Най-лесният начин да намерите липсващия си мобилен телефон е да го наберете от друг апарат. Ако телефонът обаче е на безшумен режим, това няма да ви помогне особено в търсенето. Това може да приложите и с ключа, като му добавите дрънкащ ключодържател или да изберете ярък цвят за важна папка с документи.

5. Използвайте технология

Има няколко продукта, предназначени да ни помагат да следим своите вещи. Tile е устройство за проследяване чрез BlueTooth, което може да бъде прикрепено към няколко обекта. Ако изгубите някое от тях, може да го намерите на картата и дори да го накарате да звъни, когато се приближите. Приложението Find My iPhone може да се използва от вашия настолен компютър, за да намерите телефона си чрез BlueTooth.

6. „Не е загубено, някъде тук е“

В своята книга Соломон се позовава на 12 принципа за намиране на изгубени вещи. Според него когато търсим нещо, изпадаме в паника и спираме да мислим трезво. „Проблемът е в нас самите, не в предмета“, категоричен е той. Соломон съветва да отделим малко време, за да помислим къде може да сме оставили това, което търсим.

7. Комфорт, спокойствие, увереност

Третият от принципите на автора  са трите „C“  (Comfort, calm, confidence), или да се успокоите, вместо да изпадате в паника заради изгубената вещ. Може да седнете и да направите няколко дълбоки вдишвания, преди да започнете търсенето. Спокойствието е от ключово значение, както и да бъдете уверени в способностите си. Постигнете ли това състояние на ума, ще намирате лесно всичко.

8. Търсете умно

Мъдрото търсене помага в такива ситуации. Започнете от последното място, на което си спомняте, че сте видели или използвали предмета и се опитайте да проследните стъпките си след това. Според Соломон изгубените вещи обикновено се намират в т.н. от него „зона Еврика“ – или на радиус от около половин метър от правилното разположение на обекта.

Loading

  • Случва ли ви се често да губите ценни вещи?

    Young man loses his smartphone on Russian autumn fir wood path.
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

ндрангета

Ндрангета – мафията, минала непокътната през войни, фашизъм и закони

Ford

Историята на Ford Motor Company