in

Какво са работили кралските особи преди да получат титлите си

Кралски особи
Снимки: Facebook/The Royal Family

За част от членовете на кралското семейство, титлата е право, което получават по рождение. В кралските семейства кръвните връзки са изключително важни и приемането в семейството на обикновени хора не било нещо обичайно. В миналото, ако например крал искал да се ожени за обикновена жена, той се отказвал от трона и титлата си и след това имал право да прекара живота си с когото си поиска.

Именно поради тази причина, повечето кралски особи сключвали брак със свои далечни братовчеди, за да се запази „синята кръв“. Кралица Елизабет и принц Филип също са братовчеди – втори братовчеди по линия на Кристиан IX и трети братовчеди по линия на кралица Виктория.

В модерния свят тази традиция е прекъсната и престолонаследниците имат право да сключват брак по любов. Вековните традиции са пречупени и новото поколение кралски особи избират за свои половинки най-обикновени хора. Принц Уилям и принц Хари са пример за това – нито Кейт Мидълтън, нито Меган Маркъл са с благородно потекло.

Тъй като са станали кралски особи на по-късен етап от живота си, всички половинки на кралските особи са имали други професии, преди да станат част от кралското семейство. В момента в британското кралско семейство има специалист по връзки с обществеността, учител в детска градина, актриса и други.

1. Кейт Мидълтън

Кейт Мидълтън
Снимка: Facebook/The Royal Family

Кейт изпълнява задълженията си на херцогиня така, сякаш цял живот е била такава. Но всъщност не е. Преди да стане съпруга на принц Уилям, Кейт имала много интересни занимания.

След дипломирането си от университет Сейнт Андрюс през 2005 година, където пламва любовта между нея и бъдещия ѝ съпруг, Кейт започва работа в Jigsaw- британска компания, занимаваща се с търговия на дрехи и аксесоари.

В края на 2007 година, тя напуска работата си, за да започне да се занимава с компанията на родителите си Party Pieces. Там тя работи като фотограф, уеб дизайнер и маркетинг директор.

Кейт напуска през 2011г., когато се сгодява за принц Уилям.

2. Меган Маркъл

Меган Маркъл
Снимка: Facebook/The Royal Family

За разлика от Кейт Мидълтън, която стана популярна едва след като стана част от кралското семейство, Меган е добре позната на хората още от 11-годишна. Тя е защитник на човешките права и феминизма от ранна възраст. Меган била част от детска програма, която имала за цел да накара международната корпорация Procter & Gamble да промени сексистките послания в рекламата си.

Меган учи в Училището по комуникации на Северозападния университет и има двойна специалност. По време на следването си тя започва стаж в американското посолство в Буенос Айрес, Аржентина. След дипломирането си, Меган получава редица роли в киното- „Помни ме“, „Шефове гадняри“ и други, както и в телевизионни сериали – „Костюмари“, „Главна болница“ и други.

През същия период тогавашната актриса стартира своя лайфстайл блог The Tig и става глобален посланик на World Vision Canada. Маркъл се оттегли от всичките си професионални роли, когато връзката ѝ с принц Хари стана публична.

3. София, графиня на Уесекс

София
Снимка: Facebook/The Royal Family

Преди да се омъжи за принц Едуард, София е работила в областта на връзките с обществеността през по-голямата част от професионалната си кариера. Работила е в различни компании, преди да създаде своя собствена PR агенция, наречена RJH Public Relations, която ръководи заедно със своя бизнес партньор, Мъри Харкин, в продължение на пет години.

След като се омъжва, тя се опитва да балансира живота на кралска особа с ролята си на PR, но впоследствие разбира, че по този начин не е достатъчно полезна и на двете места. София се отдава на ангажиментите си като графиня и е един от най-дейните членове на кралското семейство.

4. Камила, херцогиня на Корнуол

Камила
Снимка: Facebook/The Royal Family

Камила завършва училище в Швейцария, след което отива в Париж, за да посещава Британския институт и да изучава френски език и френска литература. Преди това Камила е работила като секретарка в редица фирми в лондонския Уест Енд, преди да бъде наета като рецепционистка във фирмата за декориране Sibyl Colefax & John Fowler в Мейфеър. През 2005 година се омъжва за принц Чарлз. Преди да се омъжат, двамата имат тайна връзка.

5. Даяна, принцеса на Уелс

Лейди Даяна
Снимка: Facebook/The Royal Family

Принцеса Даяна е изключение от правилото. Тя също има благородно потекло, тъй като е дъщеря на Едуард Джон Спенсър, 8-и граф Спенсър, и е родена в графство Норфолк. През 1980 година Даяна се мести в Лондон и работи като инструктор по танци, бавачка и асистент в детска градина. Приблизително по същото време принц Чарлз започва да я ухажва.

Принц Чарлз предлага брак на 19-годишната Даяна през февруари 1981 г. През юли същата година двамата се женят.

6. Принц Филип, херцог на Единбург

Принц Филип
Снимка: Facebook/The Royal Family

Принц Филип също не идва от обикновено семейство. Той е син на принц Андрю и принцеса Алиса от Батенберг. Семейството му е заточено и детството му е доста трудно.

След завършване на образованието си се присъединява към Кралския флот и се записва в Кралския военноморски колеж в Дартмут, Англия. Там среща 13-годишната принцеса Елизабет и седем години по-късно, през 1947 г., двойката обявява годежа си.

Филип официално става принц през 1957 г.

7. Марк Филипс

Марк Филипс
Снимка: Facebook/The Royal Family

Преди брака си с единствената дъщеря на кралицата, принцеса Ан, Марк Филипс бил известен спортист. Общата любов на двамата към конния спорт е в основата на връзката им. Филипс бил доста опитен ездач и спечелил златния медал на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 г. като член на британския отбор. По време на годежа си с принцеса Ан, Филипс бил лейтенант в 1-ва драгунска гвардия.

8. Тимъти Лорънс

Тимъти Лорънс
Снимка: Facebook/The Royal Family

Тимъти Лорънс е вторият съпруг на принцеса Ан. Преди да се омъжи за нея, Лорънс бил офицер във военноморските сили.

Loading

  • Интересна ли ви беше статията?

    Споделете вашето мнение с нас

    • Да
    • No

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Бодлер

Историята на Бодлер и Жана: любов, тъга и гениалност

спанакопита

Спанакопита: най-вкусното гръцко изкушение през пролетта