in

Какво да очакваме от сезон 4 на „Stranger Things“?

stranger things
Снимка: Screenshot/YouTube

Хитовия сериал на Нетфликс „Stranger Things“ се завръща с нов четвърти сезон, три години след излизането на последната част. Новият сезон на научнофантастичния сериал, с участието на Мили Боби Браун в ролята на Илевън, се очаква да излезе през лятото на 2022 г. По-рано Нетфликс представи списък със загадъчни заглавия на всеки от десетте предстоящи епизода. Някои от тях са „Проклятието на Векна“, „Скъпи Били“, „Клането в лабораторията на Хокинс“ и „Папа“.

На 17 февруари стрийминг гигантът обяви още, че четвръти сезон ще бъде разделен на две части. Първата трябва да дебютира на 27 май, а втората – на 1 юли, пише британският Vogue.

„С девет сценария, над 800 страници, почти две години снимки, хиляди кадри с визуални ефекти и време за изпълнение почти два пъти по-дълго от всеки друг сезон, „Stranger Things“ 4 беше най-предизвикателният сезон досега, но и най-възнаграждаващият“, обясниха братята Дъфър в отворено писмо до феновете, цитирано от изданието. „Всички участващи са невероятно горди с резултатите и нямаме търпение да ги споделим с вас“, пишат още те.

Снимка: Screenshot/YouTube

Какво да очакваме от новия сезон?

През февруари 2020 г. тийзър разкри, че Джим Хопър, за когото се смяташе, че е мъртъв в края на сезон 3, след като помогна да се затвори портата между релния свят и алтернативното измерение (Upside Down), всъщност е жив и работи по ледена жп линия в Русия заедно с други затворници.

„Развълнувани сме да обявим завръщането на Хопър, въпреки, че той е далеч от дома в снежната пустош на Камчатка, където ще се сблъска с много опасности, както човешки, така и други…“, добавят братята Дъфър в своето изявление. Междувременно в САЩ нов ужас започва да изплува, нещо отдавна заровено, което свързва всичко. Сезон 4 се очертава като най-страшният и плашещ досега.

В първия тийзър “Eleven, Are You Listening?” Илевън изглежда е заключена зад врата в институция, която много прилича на тази, в която е израснала.

На 25 септември излезе втори тийзър „Creel House“, в който се вижда как четиричленно семейство се мести в новия си дом през 1950-те години. Те живеят щастливо там известно време, докато светлините в къщата не започват да мигат, а пред входната им врата намират изкормен заек.

На 9 ноември Нетфликс пусна тийзъра “Welcome to California”, в който Илевън пише писмо до Майк от новия си дом в Калифорния. Виждаме я как върви по коридорите на новото си училище, в което ѝ е трудно да намери приятели и отброява дните до пролетната ваканция, когато двойката ще се събере отново.

Кога се развива действието в сезон 4?

Както всички знаем, първият сезон се развива през 1983 г., вторият – през 1984 г., а третият – през 1985 г. Четвъртият ще бъде през 1986 г. Това бе потвърдено и от тийзъра от 6 ноември, който гласи, че приключението ще продължи през пролетта на 1986 г. Част от снимките на новият сезон са правени в Грузия, Литва и Ню Мексико, а забавянето му се дължи до голяма степен на пандемията.

Актьорски състав

Любимите актьори на феновете Мили Боби Браун (Илевън), Фин Волфхард (Майк), Гейтен Матарацо (Дъстин), Кейлъб Маклафлин (Лукас), Ноа Шнап (Уил), Сейди Синк (Макс), Наталия Дайър (Нанси), Чарли Хийтън (Джонатан) , Джо Кийри (Стив), Мая Хоук (Робин), Уинона Райдър (Джойс Байърс) и Дейвид Харбър (Джим Хопър) се очаква да се завърнат в четвърти сезон.

Към актьорския състав на Сезон 4 са се присъединили осем нови членове. Сред тях е Джейми Кембъл Бауър (който влиза в ролята на човек, който работи в психиатрична болница), Едуардо Франко (обичащ забавленията новият най-добър приятел на Джонатан), Джоузеф Куин (дързък металист от 80-те), Робърт Инглунд (психиатричен пациент) и Том Влашиха – (руски пазач на затвора, който се сприятелява с Хопър).

През юни 2021 г. към състава се присъединиха още четирима актьори – Майлс Труит (баскетболна звезда), Грейс Ван Диен (мажоретка), Реджина Тинг Чен (съветник) и Амибет Макналти (маниак на групи, който хваща окото на един от нашите герои).

Ще има ли 5-ти сезон на „Stranger Things“?

На 17 февруари Нетфликс обяви, че сериалът ще приключи с пети сезон. „Цялата история на „Stranger Things“ бе планирана преди седем години. Още тогава прогнозирахме, че тя ще продължи четири до пет сезона. Сюжетът се оказа твърде сложен, за да се побере в четири, но вече е време да се втурнем към нашия финал“, споделят братята Дъфър. Те допълват, че в света на „Stranger Things“ все още има много вълнуващи истории, мистерии, нови приключения и нови неочаквани герои.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Добрите примери: Историята на гениалния Виктор Франкъл

Готвене

12 трика за по-вкусни ястия