in

Каква шапка ви отива според формата на лицето

Шапката е обичан аксесоар от всички нас, който се предлага в най-различни разновидности. Независимо от сезона, шапката прави всяка наша визия по-атрактивна и стилна. Трябва обаче да бъдем внимателни как я съчетаваме с дрехите и аксесоарите ни, както и да отива на формите на лицето ни. Асортиментът е толкова голям, че често усложнява търсенето ни. За да се ориентираме по-лесно коя шапка е подходяща за нас, ви съветваме да се съобразите с формата на лицето ви.

 

Кръгло лице

Ако имате по-кръгло лице, най-подходящият избор за вас са барети, асиметрични шапки или капели. Избягвайте шапки, които закриват челото ви и стоят плътно по главата, както и кръглите капели, които ще подчертаят още повече овала на лицето ви.

 

Овално лице

Дамите с овално лице са истински късметлийки, тъй като изборът на шапки е голям и почти всичко им стои добре. Ако вие сте от тях, препоръчваме да изберете капела, трилби или клош, но трябва да избягвате шапки с големи помпони. Изберете шапка, която да не удължава прекомерно лицето ви.

 

Продълговато лице

Изборът ви на шапка при издължена форма на лицето се свежда до капели или барета, асиметрично поставена на една страна. Капелата ще придаде по-овален облик на лицето ви.

 

Квадратно лице

Ако имате квадратно лице, то най-подходящият модел за вас е със заоблена форма тип клош. Шапките с големи козирки не са подходящи, както и шапки в прекалено ярки цветове. Избирайте по-меки цветове, които приковават вниманието и омекотяват чертите на лицето ви.

 

Триъгълно лице

Триъгълното лице се характеризира с високо чело, изразителни скули и по-остра брадичка. Ако имате подобна форма, най-подходящи за вас са шаките с периферии, които покриват леко лицето, както и шапките с козирка. На тази форма добре стоят и тесни шапки, шапките бийни и шапка с ушанки. Избягвайте прекалено масивни в горната част шапки, които ще подчертаят челото ви.

Loading

  • Обичате ли да носите шапка?

    Споделете вашето мнение с нас

    • Yes
    • No

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Красивата Скална църква над р. Нишава

Д-р Константин Христов: Ракът на гърдата не е окончателна присъда