in

ЕхаЕха

Йога – изкуството да бъдем здрави

Йога е древно изкуство, което се заражда преди повече от 5000 години в Индия. В своята същност йога помага за постигане на душевен мир и пълен контрол върху мислите, чувствата и сетивата. Освен това йога тренировките имат и редица ползи за здравето. Чрез тях може да заздравите кръста и раменете, да подобрите гъвкавостта на мускулите и ставите, да намалите проблемите с гръбначния стълб и да коригирате стойката на тялото.

Йога практиките помагат и за подобряване на концентрацията. Тренировките включват упражнения за разтягане и координация, интензивни дихателни техники и комплексни упражнения за натоварване на всички мускули в тялото. Никога не е късно да започнете да практикувате йога. Това модерно бягство от забързаното ежедневие ще ви накара да обичате себе си и тялото си, да се освободите натрупаното напрежение и да контролирате всички състояния на духа и тялото.

Всеки път след практика ще се чувствате щастливи и благодарни за отделеното време и грижата за вас самите. Йога терапията лекува множество физически и душевни заболявания чрез различни техники за медитация. Тялото и умът са в пълна медитация през цялото време и именно това премахва натрупания стрес и тревожност.

Йогата е подходящ спорт и за контролиране на теглото. Древното учение помага да намерим вътрешната хармония, да опознаем себе си. Практиките ни карат да преосмислим нуждите на тялото ни и да приемаме само толкова количество храна, колкото ни е необходимо. Йогата извайва тялото и го прави не само гъвкаво, но и женствено, стегнато и красиво. Тя е подходяща както за жени, така и за мъже на всякаква възраст.

Ако още не се докоснали до това древно изкуство, време е да го направите! Намасте!

Loading

  • Докосвали ли сте се до йога изкуството?

    Yoga as a tool for life.

    Споделете вашето мнение с нас

    • Да
    • No

КАКВО МИСЛИШ?

4 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

7 тренда в мъжката мода тази есен

Метеора – манастирите, които докосват небето