in

ОМГОМГ

И просто ей така го няма нито сексът, нито градът

И просто ей така
Снимка: justlikethatmax/instagram

Независимо дали харесвате рестартирането на „Сексът и градът“, няма как новите серии, озаглавени „И просто ей така“, да не са привлякли поне малко вниманието ви през последните 10 седмици.

В „Сексът и градът“ сме свикнали да виждаме героините в най-различни ситуации – забавни и сериозни, които обаче са свързани основно с личния им живот и отношенията им с мъжете. Срещи, раздели, любов, разочарования – всичко това ни накара да ги почувстваме толкова близки до нас и да ги обикнем…

Едно е ясно – в новите серии го няма нито сексът, нито градът и безбройните купони в Ню Йорк. От щурите нюйоркчанки, които обожаваха града си и нощния живот в него, няма и следа.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by And Just Like That… (@justlikethatmax)

Въпреки, че сценаристите всячески се опитват да покажат колко сложен е процесът на остаряване и как се преминава през кризата на средната възраст, сюжетът винаги се върти около болести, смърт и неопределени полове – нищо общо с предишните Кари, Миранда, Шарлот и Саманта, която отсъства в новите серии, но няколко пъти се споменава в разговори между трите приятелки.

Докато в предишните епизоди Кари се чудеше как да финансира поредния чифт обувки Маноло Бланик, в които е толкова влюбена, или някоя невероятна дреха, в новите серии финансовите въпроси не са на дневен ред. Кари, Миранда и Шарлот са на такъв етап от живота си, в който нямат финансови проблеми и могат да си позволят подобни неща.

Кари вече е надраснала младежките си лудории и няма и следа от момичето, което сме виждали толкова пъти да се разпада и събира отново след разделите си с Тузара. Гардеробът ѝ отново заема важно място в сюжета, но по по-различен начин.

Едно обаче остава същото – Кари, Миранда и Шарлот все още носят своите зашеметяващи обувки на висок ток.

Какво се случва с героините от „Сексът и градът“ в „И просто ей така“?

Кари

Още първият епизод бе шокиращ със смъртта на Тузара, а следващите няколко отклоняваха Кари, Миранда и Шарлот в най-различни посоки. Кари се бори всячески със скръбта си, опитвайки се да продължи живота си след тази неочаквана загуба. Тя прави опит да възобнови кариерата си, започвайки работа в подкаст.

Решава да смени и дома си, който толкова много ѝ напомня за Тузара. След известно търсене намира най-големия покой в апартамента, в който сме свикнали да я виждаме винаги.

Вече една година Кари не може да реши къде да разпръсне прахта на съпруга си и я държи в дрешника в апартамента си, докато не се появява на сън отговорът на всичките ѝ въпроси. Тя планира пътуване с приятелките си до Париж, което впоследствие предприема сама. В последния епизод Кари пише на Саманта, че е в Париж и двете се разбират да се срещнат.

Шарлот

Историята на Шарлот в новите серии е фокусирана върху семейството ѝ и по-точно върху дъщерите й. По- малката Рок споделя на майка си, че не иска да носи рокли и да се облича и изглежда по този начин, а в последния епизод ѝ казва, че не желае да бъде определяна като момче или момиче, евреин, християнин или дори жител на Ню Йорк.

Съвършенството на Шарлот се сблъсква челно с родителството по такъв начин, че тя трябва да се откаже от някои свои идеологии за идеално семейство и да остави децата си да бъдат такива, каквито са, без да се опитва да ги променя непрекъснато.

Миранда

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pa’lante! HBOMax (@palantehbomax)

Миранда е нещастна от живота и брака си със Стив и поема в съвсем различна посока. Влюбва се в шефа на Кари – Че, който е неопределен пол. Миранда споделя всичко това на приятелките си, а впоследствие и на Стив, с когото се разделят тихо и спокойно и се впуска в нова любовна авантюра. Те решават да се преместят в Ел Ей за няколко месеца, където Че ще снима собствено шоу.

Новината разтърсва Кари и тя се опитва да вразуми нейната най-добра приятелка, която е на път да се откаже от живота си в Ню Йорк заради бурен романс.

Мъжете, които в предишните епизоди имаха специално място и всеки имаше своята интересна история, в новите серии са на заден план, като някакъв фон, който може и да се смени…

Ще има ли продължение?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HBO Max (@hbomax)

След като Че слага категоричен край на подкаста със заминаването си в Ел Ей, продуцентът Франклин предлага на Кари да има собствен подкаст „Сексът и градът“. Кари се съгласява да заеме тази своя роля, давайки съвети за връзки и отношения на младите си слушатели.

Финалната сцена е целувка в асансьора между Кари и продуцента ѝ Франклин, след въодушевен разговор за представянето ѝ в първия подкаст.

Дали това е окончателният край на „И просто ей така“, все още не е ясно, но със сигурност сюжетът загатва за продължение на историята.

Loading

  • Харесахте ли новите серии „И просто ей така“?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Светец и цар

„Светец и цар“ – вълнуваща историческа приказка за възрастни

Успешна жена

12 неща, за които успешните жени не губят времето си