in

Историята на Хари – живот в крайности и борби

Принц Хари, херцог на Съсекс, е съпруг, баща, филантроп, военен ветеран, активист за опазване на психичното здраве и на околната среда. Живее в Санта Барбара, Калифорния, със семейството си и трите си кучета. За първи път принц Хари разказва собствената си история и описва житейския си път с неподправена и решителна искреност. „Резервният“ е преломна книга, изпълнена с проницателност, откровение, самокритика и заслужена мъдрост за вечното надмощие на любовта над скръбта.

Една от най-смразяващите снимки на XX в. – две малки момчета, двама принцове, вървящи зад ковчега на майка си, а светът ги гледа с тъга и ужас. По време на погребението на принцеса Даяна милиарди хора се чудят какво ли мислят и чувстват принц Хари и принц Уилям, и как ще се развие животът им от този момент нататък.

Преди да загуби майка си, дванайсетгодишният принц е смятан за безгрижен – веселата Резерва на сериозния Наследник. Скръбта променя всичко. Трудно му е в училище, измъчват го гняв и самота. И понеже вини медиите за смъртта на майка си, му е непосилно да приеме живота под прожекторите.

На двайсет и една принц Хари постъпва в Британската армия. Дисциплината внася ред в живота му, а двете му мисии го превръщат в герой у дома. Но скоро губи себе си повече от всякога, страда от посттравматичен стрес и тежки панически атаки. И най-лошото – не съумява да намери истинската любов.

Тогава среща Меган. Светът е пометен от приказния романс на двойката и ликува на фееричната им сватба. От самото начало обаче Хари и Меган са плячка на медиите, заливат ги вълни от оскърбление, расизъм и лъжи. Наблюдавайки мъките на съпругата си и заплахата за безопасността и психическото здраве на двама им, Хари не вижда друг начин на предотврати трагичното повтаряне на историята, освен да избяга от майчината си страна.

 

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Книгата на бедняка струва колкото кръвта на благородника

Иконата на джаза Ела Фицджералд