in

Историята на Рой Съливан и с какво влиза в Книгата на Гинес

съливън

Статистиката показва, че вероятността човек да бъде ударен от мълния е ниска – приблизителна 1 на 12 000. Но в Книгата за рекордите на Гинес е регистриран фактът, че мълния е ударила един и същ човек цели 7 пъти – Рой Съливан.

Той е роден през 1912 г. в окръг Грийн, Вирджиния. От 1936 г. работи като уредник на Националния парк Шенандоа. Именно тук през 1942 г. го удря мълния. По това време той се намира на наблюдателна кула, откъдето слиза сравнително лесно, а причиненото от мълнията е малко. Следващият път се случва 27 години по-късно, през 1969 година. По това време Рой кара по планински път, веждите му са изгорени, а той губи съзнание от шок.

След това мълниите започват да го преследват все по-често. През 1970 г. е ударен, докато е на поляната в собствената си къща. През 1972 г. мълнията отново намира своя стар познат. Косата на Рой се запалва, а след инцидента той винаги носи вода със себе си. През 1973 г. нещастният пазач е ранен за пети път. Косата му отново пламва, а обувките му са скъсани. През 1976 г. мълния удря глезена на Съливан.

За последен път, вече седми поред, той се контузва през 1977 година. Този път обаче е хоспитализиран с тежки изгаряния на корема и гърдите. Трудно е да се каже кой е Рой Съливан – късметлия или хронично губещ? Факт е обаче, че въпреки че е ударен седем пъти от мълния, оцелява всеки път.

Животът му обаче завършва трагично, но мълнията няма нищо общо с това. През септември 1983 г. 71-годишният Рой се самоубива, като се прострелва в корема. Казват, че е заради несподелена любов.

Още истории

Не по-малко интересна е историята на американския майор Самърфорд (според други източници той е бил англичанин). Мълнията го ударя три пъти. След третия удар Самърфорд е напълно парализиран и умира няколко години по-късно. А четири години след смъртта му мълния унищожава паметника на гроба му.

Поредната невероятна случайност се случва в Италия. През 1899 г. един от жителите на страната е ударен до смърт от мълния. През 1929 г. синът му умира от мълния, а през 1949 г. това се случва и на правнука му.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Когато станеш подвластен на хорското мнение

Защо Nokia 3310 бе толкова необикновен телефон?