in

ЕхаЕха ЛюбовЛюбов СладкоСладко

Историята на Ралф Лорън – от бедно момче до милиардер

Модният дизайнер Ралф Лорън е роден през 1939 година в Ню Йорк в семейство на еврейски имигранти и е едно от 4-те деца. Семейството живее скромно, но Лорън описва детството си като щастливо.

 

View this post on Instagram

 

Публикация, споделена от Ralph Lauren (@ralphlauren)

Като тийнейджър, Ралф се отличава със своето уникално чувство за стил. Той намира вдъхновение в стила на холивудски икони като Фред Астер и Кари Грант. Ралф има огромен интерес към модата и дрехите и си намира работа, за да финансира мечтата си.

След като завършва гимназия, Ралф продължава да учи бизнес в колежа Барух в Манхатън, но след 2 години напуска колежа, тъй като разбира, че бизнесът не е неговата страст.

Животът на Лорън се променя драстично, когато през 1962 година получава повиквателна за армията. Той служи в армията 2 години, след което започва пътят му в модната индустрия.

След завръщането си от армията, Ралф се жени за Рики Ан Лоу Бир., от която има 3 деца, а през 2021 г. се навършват 57 години от сватбата им.

Кариерата на Ралф започва с простата цел да създава дрехи за себе си. Той не бил доволен от мъжката мода по онова време и решил да започне да създава дрехи за себе си.

На 24 години Лорън започва работа в Brooks Brother в Ню Йорк. Това е официалното начало на кариерата му в модната индустрия.

През 1967 година, Ралф пуска своя собствена линия мъжки вратовръзки и това поставя началото на корпорацията Ralph Lauren. Неговите вратовръзки се различават от останалите по това време, тъй като са широки и необичайни. Именно на това се дължи и успехът им. Ралф обикалял от магазин на магазин, за да продава вратовръзките си.

След това започва да създава и дрехи. Той създава бранда Polo, който продава не само дрехи, а и начин на живот. Когато коментира марката, Ралф обяснява „дрехите, които създавам, и всичко, което направих, е за живота и за това как хората живеят и как мечтаят, че ще живеят“. Историята зад марката Polo е много интересна. Ралф отива на мач по поло, заедно с приятел. Ралф бил впечатлен от всичко, което видял – конете, кожата, елементите по облеклото на състезателите, и така решава да започне да разработва елегантна марка от висок клас. Оттам идва и името на марката.

Само за първите 12 месеца, Ралф изкарва около 500 000 долара от марката Polo. През 70-те години, марката процъфтява, а дизайнерът представя и женска колекция, както и емблематичната памучна тениска. Модната къща се разраства през годините и започва да предлага най-различни продукти – облекло, аксесоари, продукти за дома, аромати.

Кариерата на Ралф Лорън е изключително успешна и той става световноизвестен дизайнер. Освен собствената си марка, която развива, през годините Ралф създава и костюми за филми (Великият Гетсби, 1974), униформи за армията на САЩ и други.

Историята на Лорън е много вдъхновяваща. Животът му започва трудно, но бедното момче от Бронкс се превръща в световноизвестен дизайнер с богатство от над 6 милиарда долара.

Успехът му се дължи на много упорита работа, талант, решителност и най-вече преследване на мечтите. Лорън вярва, че е ако човек има мечти и ги преследва, всичко е възможно. Самият той доказва, че не е нужно да си от богато семейство, за да станеш богат и успешен.

През целия си живот Ралф се занимава с благотворителност. През 80-те години на миналия век, той е диагностициран с тумор в мозъка. За щастие успяват да го отстранят и той се възстановява напълно, но след това по-голямата част от благотворителността, която прави, е свързана с рака. Той подкрепя различни организации и центрове за изследване и борба с онкологичните заболявания, но никога не парадира с това, което прави. Той определя тази дейност като „идваща от сърцето“.

Loading

  • Интересна ли ви беше историята на дизайнера Ралф Лорън?

    Снимка: Instagram/ralphlauren
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

6 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Детокс – защо е важно да го правим

Кание Уест официално промени името си на Ye