in

Исландски коне, които отговарят на имейли

Исландски коне
Снимки: Instagram/Inspired by Iceland

Отпускарският сезон вече е тук! И макар да можем да си позволим да отстъстваме от работа средно една седмица в годината и да искаме да си починем поне тогава, все се намира някой, който да ни изпрати работен имейл. Отговарянето на имейли буквално може да съсипе почивката ни, но Исландия е намерила решение на този проблем.

Ако искате да се насладите на почивката си максимално и да не се занимавате с работа и имейли, можете да наемете кон, който да върши това вместо вас.

Макар да звучи като шега, в Исландия наистина има коне, които пишат върху огромна клавиатура, минавайки с копитата си по нея.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Inspired by Iceland (@inspiredbyiceland)

Исландските коне са част от туристическа кампания на Visit Iceland. Идеята е проста- хората да могат да се наслаждават на почивката си и да обикалят красивите места в Исландия, докато някой друг се грижи за работните им мейли.

Екипът, който стои зад тази идея, създава гигантска напълно функционираща клавиатура, която конете използват, за да пишат мейли. Клавиатурата е разположена сред красивата исландска природа, а конете се грижат за всичко останало, като небрежно се разхождат върху клавиатурата.

Както се вижда в рекламния клип, красивите животни се наслажават на работата си, а най-хубавото е, че наемането на кон, пишещ мейли, е напълно безплатно.

Хората, които искат да се възползват от услугите на конете, просто трябва да посетят уебсайта на OutHorse Your Email, да си изберат кон и да въведат имейла си.

 

Симпатичните „служители“ между които можете да избирате, са 3:

Litla Stjarna frá Hvítarholti е много бърза, когато става въпрос за писане, но има голяма вероятност да подремне, докато отговаря на мейлите ви.

Hrímnir frá Hvammi е напорист и много продуктивен, а гривата му е изключително красива.

А пък приятелски настроената Hekla Frá Þorkellshóli знае много думи, подходящи за корпоративния език.

Мейлите, които конете пишат, звучат така: „Öööö WE4KJUI 12wsd5rtf ytswbx5sefj68l hl7r.ur 8æ qcvve6e7bvcsj5 c5vi67ktjsymuk ev el98w45q s ,,mlohu“ или така „KVWE krjgi1Æikpp pp„hpp pp‘hpp“. Но винаги можете да минете с извинението, че все пак мейлът е писан от животно…

Фактът, че могат да пишат на клавиатура, не е единственото, което прави исландските коне уникални. Това всъщност е една от най-чистите и най-стари породи в света. Исландските коне са донесени в страната преди повече от 1000 години, от викингите.

Исландското законодателство не позволява внасянето на други породи коне в страната, а пък конете, напуснали страната по някаква причина, нямат право да се връщат. Идеята на тези забрани е породата да се запази максимално чиста.

Освен че са изключително красиви, исландските коне са и най-силната порода в света. Техните уникални качества не спират дотук. Исландските коне имат 5 хода, докато другите породи обикновено имат 3 или 4. Най-известната им походка е tölt- уникална странична походка, която е много удобна и бърза. Те са и най-колоритните коне в света. Срещат се в над 40 цвята и около 100 вариации.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

майсторството

„Майсторството“ да владееш себе си във всяка ситуация

Закуска

9 грешки, свързани със закуската, които всички допускаме