in

Интересни факти за хранителните навици на кралското семейство

Снимка: Facebook/The Royal Family
Снимка: Facebook/The Royal Family

За  разлика от нас, членовете на кралското семейство не претърсват хладилника вечер, с надеждата да намерят старо парче пица, а си имат лични готвачи, които угаждат на всяка тяхна прищявка. Дарън Макгрейди е човекът, приготвял храната на кралицата, принц Филип, принцеса Даяна, Уилям и Хари. Вижте някои любопитни факти относно хранителните навици на членовете на кралското семейство:

 

Поведението и навиците на кралското семейство са различни, когато са в замъка Балморал (лятната резиденция на семейството)

Поведението на семейството по време на престоя в Балморал било съвсем различно. Там те си почивали и се забавлявали. В Бъкингамския дворец кралицата е твърде заета, докато в лятната резиденция всичко било по-неформално. Дори принц Филип приготвял храна на барбекюто и консумирали риба, която сами хващали.

 

Винаги се обличат официално за вечеря

Представителите на кралското семейство пият следобедния си чай с обикновени дрехи, които носят през деня, но след това слагат изискани рокли и костюми за вечеря. Храната винаги се сервира в красиви сервизи и по време на вечерята около масата обикаля гайдар, който допълва атмосферата с музика.

 

Принцеса Даяна била на много стриктна диета след булимията

Истината е, че никой в двореца не знаел за състоянието на принцеса Даяна в началото. Един ден тя просто отишла при готвача и му казала, че иска да се храни по-здравословно и в храната й да няма много мазнини. Любимите й ястия били пълнени чушки и пълнен патладжан. На по-късен етап, когато се разбрало за състоянието й, всичко придобило смисъл. Тя също така отказвала да консумира червено месо.

Единственото месо, което Лейди Даяна харесвала, било агнешко. Отказвала да яде всякакво друго червено месо и никога не е яла говеждо. Гостите на Даяна не подозирали, че тя консумира по-нискомаслена версия на тяхното меню. Обикновено тя молела готвачите да й приготвят същата храна като на гостите й, но в нискомаслена версия.

 

Хари и Уилям обожавали фаст фууд

Често принцеса Даяна отменяла обядите в замъка, за да заведе момчетата в McDonald’s или да хапнат пица някъде.

 

Кралицата получава меню, от което избира ястията си

Служителите в кухнята подготвят меню, от което кралицата избира своите ястия. Нейното меню се планира за няколко дни напред и тя го следва стриктно.

 

Любимата храна на кралицата е черен шоколад

Кралицата обича да се храни и обича всички храни, които са в менюто, но има нещо любимо и това е шоколадът. По-специално черният шоколад. Колкото по-черен е, толкова по-добре.

 

Тя отказва да консумира чесън

В менюто на кралицата не присъства чесън под никаква форма. Тя мрази миризмата и вкуса му.

 

Понякога се храни от пластмасови купи

Всички си представяме, че кралицата се храни само в скъпи сервизи и използва златни прибори, но това не е точно така. Понякога хапва плодове от пластмасова купа, когато е в лятната си резиденция.

 

Кралицата харесва зърнена закуска

Закуската на кралица Елизабет понякога е изключително проста – зърнена закуска и чай.

Loading

  • Изненадани ли сте, че понякога кралицата се храни от пластмасови купи?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Разходка до Орлово око и Ягодинската пещера

Коя е голямата любов на Мерил Стрийп?