in

Интересният живот на Том Холанд

Том Холанд
Снимки: Instagram/tomholland2013

Том Холанд е млад британски актьор, който стана популярен с емблематичната си роля на популярния супергерой Спайдърмен.

Холанд е роден на 1 юни 1996г. във Великобритания. Първата роля на Том е в „Били Елиът: Мюзикълът“ през 2008г. Въпреки че е на крехката възраст от 12 години, Холанд получава добри отзиви за ролята си и четири години по-късно получава възможността да участва в драмата „Невъзможното“. Тази роля го утвърди като един от обещаващите млади таланти в индустрията.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Holland (@tomholland2013)

Актьорската му кариера започва да се развива много добре. Холанд прави своя дебют като супергерой в Капитан Америка 3- „Първият отмъстител: Войната на героите“ през 2016 година. Макар че присъствието му на екрана е доста кратко, Холанд получава много добри отзиви за изпълнението си на Спайдърмен. Малко след това получава главната роля във филма „Спайдърмен: Завръщане у дома“, където работи заедно с бъдещата си половинка Зендая.

Холанд се появява като Спайдърмен и в блокбъстърите „Отмъстителите: Война без край“ и „Отмъстителите: Краят“. А през 2019 година добави следващата глава към историята си със „Спайдърмен: Далече от дома“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Holland (@tomholland2013)

Въпреки че е важна част от киновселената на Марвел, през това време Холанд играе и в други филми: „В сърцето на морето“, „Край на зимата“ („Edge of Winter“), „Изгубеният град Z“ и други.

През 2019г. си партнира с Уил Смит в анимационното приключение „Шпионски бъркотии“, а на следващата година озвучава кучето Джип в „Доктор Дулитъл“.

Том Холанд има доста проекти зад гърба си, а имайки предвид, че е само на 26 години, със сигурност му предстоят още много велики роли.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Holland (@tomholland2013)

Холанд е един от най-обичаните млади актьори в индустрията. Прочетете няколко любопитни факта за него, които вероятно не знаете, колкото и големи фенове да сте:

1. Холанд, чието пълно име е Томас Стенли Холанд има трима по-малки братя- Хари, Сам и Пади. Единият от тях, Хари, работи като асистент на Том по време на снимките на филмите за Спайдърмен.

2. Баща му Доминик Холанд е стендъп комик, а майка му Ники Холанд е фотограф.

3. Холанд първоначално бил танцьор. Дори е ходил на уроци по хип-хоп танци. През ученическите си години бил тормозен в училище, заради това, че е танцьор.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Holland (@tomholland2013)

4. Актьорът бил диагностициран с дислексия като дете.

5. За ролята си в „В сърцето на морето“, Холанд трябвало да свали много килограми и приемал само 500-1000 калории на ден. Преди ролята му в „Cherry“ пък му било позволено да приема само 500 калории и трябвало да тича по 15 км на ден.

6. Има татуиран символа на Спайдърмен в долната част на крака си.

7. Актьорът обожава да играе голф и играе абсолютно навсякъде, където е възможно.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Holland (@tomholland2013)

8. След като бил избран за ролята на Питър Паркър в Капитан Америка, той прочел само части от сценария, защото не искал да знае какво се случва във филма и искал да го изгледа, когато излезе.

9. Холанд поставя Световен рекорд на Гинес за „най-младият актьор, изиграл главна роля в MCU“ с ролята си в „Спайдърмен: Завръщане у дома“.

10. Въпреки че играе Спайдърмен, Том Холанд има фобия от паяци.

11. Холанд е истински фен на Марвел, а любимите му филми са „Железният човек“, „Тор: Рагнарок“ и „Отмъстителите: Краят“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Holland (@tomholland2013)

12. Том Холанд си партнира с Уил Смит в анимационния филм „Шпионски бъркотии“, но двамата не са се срещали през това време. Те се срещат за първи път на пресконференцията, която дават по повод премиерата на филма.

13. Актьорът е висок 177см и е зодия Близнаци.

14. Том Холанд и Робърт Дауни Джуниър са приятели и в истинския живот. Двамата си ходят на гости и имат близки отношения.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Holland (@tomholland2013)

15. Актьорът не получил възможността да задържи нито един от костюмите на Спайдърмен, но казва, че така или иначе не знае какво би могъл да прави с тях.

Loading

  • Харесвате ли Том Холанд?

    Том Холанд
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

слънце

15 невероятни факта за Слънцето

Шия

Как да предотвратите появата на бръчки по шията