in

ЕхаЕха ЛюбовЛюбов

Идеите на Стив Джобс, които промениха света на технологиите

Вероятно няма някой, който да не е чувал името Стив Джобс. Това е човекът, променил съвременния технологичен свят. Със своите идеи и иновативни технологични решения, той има несравним принос за огромната технологична революция. Стив Джобс е известен като основател и изпълнителен директор на Apple и завинаги ще остане ключова фигура в света на технологиите. Вижте някои от най-големите му открития, които завинаги промениха нашия живот:

iMac

Компютърът, който Стив Джобс създава – Apple Mac, се превръща в един от най-продаваните персонални компютри за своето време. Той успява да създаде най-обичания домашен компютър, който е изключително иновативен за времето си и десетилетия по-късно марката продължава да се продава и е сред водещите на пазара. Още с пускането на първия компютър през 1977 г., Apple става хит на пазара. През 1982 г. компанията въвежда мишката като стандартно периферно устройство, а през 1984 г. пуска най-успешния си продукт – Macintosh – персонален компютър, който се предлага с вграден екран и мишка. Характерно тогава за компютрите на Apple, е че компютър и монитор се помещават в едно тяло. През 1998 г. компанията представя iMac с набор от редица цифрови инструменти, включително музикален плейър iTunes, видео редактора iMovie и фоторедактора iPhoto.

iPod

Невероятен успех за Apple е и пускането на един от най-търсените MP3 плейъри – iPod, който за отрицателно време се превръща в една от най-харесваните джаджи за развлечение. Той излиза на пазара през 2001 г. Първата версия на iPod позволява да се „съхраняват“ 1000 песни. По-късно се появяват подобрените версии iPodShuffle, iPod Nano, iPod Touch.

iPhone

 

През 2007 г. Apple разширява портфолиото си от потребителска електроника с пускането на iPhone. Още първите модели впечатляват с редица функции – GPS навигация, разпознаване на пръстов отпечатък и лицево разпознаване, възможности за заснемане на снимки и видео с много добро качество и др. Смартфонът е сред първите на пазара, който няма клавиатура, а голям сензорен диспей и само един бутон. Към днешна дата е един от най-обичаните и продавани устройства в света.

iPad

Един от най-успешните ходове на Apple е създаването на таблетa iPad, с който компанията започва да налага „мода“ при преносимите устройства. Технологичният гигант има достатъчно технологии, за да свърже всичките си устройства в една единствена екосистема и го прави като никой друг производител. Освен иновативния дизайн, компанията залага на функционалности, които улесняват потребителите и ги карат да избират отново и отново продуктите на компанията.

След смъртта на Стив Джобс през 2011 г. ръководството на Apple поема Тим Кук. Той успява да разшири компанията още повече, пускайки на пазара ново поколение iPhone, iPad, iMacs и MacBooks, както и нови продукти като Apple Watch и HomePad. През 2018 г. Apple става първата американска компания на стойност 1 трилион долара.

Loading

  • Кой е любимият ви продукт на Apple?

    Female hands holding iPhone 11 Pro
    • iPhone
    • iPad
    • iMac
    • iPod
    • Apple Watch

КАКВО МИСЛИШ?

4 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

5 минути, които ще променят живота ви

Завръщането на „Сексът и градът“- какво да очакваме от новите серии