in

Зимна салата с кейл, киноа и червени боровинки

Въпреки че през зимата няма толкова много зеленчуци, има и зимни салати, на които можем да се наслаждаваме. Тази салата съдържа кейл, къдраво зеле, богато на много витамини, киноа, която е суперхрана и много добър източник на протеини, червени боровинки, които са известни с високото си съдържание на антиоксиданти, както и кедрови ядки и сирене Фета за още по-добър вкус.

Необходими продукти: 

  • 1 ч. киноа
  • 1/3 ч. червени боровинки
  • зехтин
  • 1 малка глава червен лук
  • 200 грама кейл
  • сол
  • черен пипер
  • щипка червен пипер
  • 1/2 ч. сирене Фета
  • 1/4 ч. кедрови ядки
  • малко лимонов сок

Начин на приготвяне:

Киноата се вари в подсолена вода, в съотношение 1:2. Оставете я на котлона, докато поеме цялата вода или за 12-14 минути. След като се свари, добавете към нея боривинките, покрийте с кърпа и оставете да се охлади.

Нарежете лука и го запържете в малко зехтин. Измийте и почистете кейла, нарежете го на ситно и добавете и него в тигана.

Подправете със сол, черен пипер и червен пипер. Кейлът трябва да се готви около 5 минути.

Добавете кейла към киноата, нарязаното на кубчета сирене Фета и ядките. Добавете малко зехтин и лимоновия сок.

Loading

  • Какви салати предпочитате да хапвате през зимата?

    • Руска, Снежанка и този тип салати
    • Зелени салати

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

J

Приказните къщички в Ширакава-го

Снимки: Сиела

„Празнични рецепти“ – над 100 идеи за вкусни, полезни и интересни ястия