in

Зеленчуков пилаф

Пилафът е ястие с ориз, при което оризът се вари в бульон и се добавят доста подправки. Обикновено се използва ориз басмати, тъй като не се слепва и се сварява добре. Към ориза се добавят зеленчуци и месо, а понякога и шафран, който придава жълт цвят.

Вижте как да приготвите вкусен зеленчуков пилаф:

Необходими продукти:

  • 3 с. л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 ч. гъби
  • 1/2 ч. грах
  • 1 ч. ориз басмати
  • 2 1/2 ч. зеленчуков бульон
  • сол
  • черен пипер
  • малко шафран
  • пармезан

Начин на приготвяне:

Запържете лука в малко мазнина. Добавете гъбите и моркова и сотирайте, докато омекнат.

Добавете граха и подправете със сол и черен пипер.

Добавете ориза и запържете за около 5 минути.

След това добавете бульона и оставете да ври около 15 минути. Оризът трябва да абсорбира цялата течност.

Свалете от котлона и добавете шафрана и настъргания пармезан.

Loading

  • Пилаф или ризото предпочитате?

    • Пилаф
    • Ризото

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

7-те правила на Марго Роби за безупречна кожа

Малките чудеса, които стават на Коледа