in

Зеленчукова супа с кнедли

Зеленчукова супа с кнедли

Тази супа съдържа много зеленчуци, което я прави пълна с витамини, и кнедли, които пък ще ви заситят много добре. Няма нищо по-хубаво от една топла супа в студените зимни вечери, така че ако още не сте решили какво да приготвите за вечеря, можете да опитате тази вкусна супа с кнедли:

Необходими продукти:

  • 1 стрък праз лук
  • 1 глава лук
  • 1 стрък целина
  • 2 моркова
  • 3 скилидки чесън
  • 1 картоф
  • 1 чаша тиква
  • 1 дафинов лист
  • малко пресен магданоз
  • 1 ч. л. мащерка
  • 1 ч. л. риган
  • 1 с. л. масло
  • ¼ ч. брашно
  • 8 чаши зеленчуков бульон
  • ¼ ч. сметана за готвене
  • 1 чаша грах
  • сол и черен пипер

За кнедлите:

  • 120 грама брашно
  • 1/2 ч. л. бакпулвер
  • 60 грама масло
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Запържете почистените и нарязани на ситно лук, праз, моркови и целина в 1 с. л. масло.

Когато омекнат, добавете чесъна, тиквата и картофа. Добавете всички подправки и още съвсем малко масло.

Добавете ¼ ч. брашно и разбъркайте добре. Изсипете зеленчуковия бульон в тенджерата и оставете да заври. След като заври, оставете супата да къкри около 20-30 минути и подправете със сол и черен пипер.

Комбинирайте брашното, бакпулвера, малко сол и черен пипер. Добавете и маслото, нарязано на кубчета. Разбъркайте, докато се образува тесто.

Оформете кнедли от тестото и ги пуснете във врящата супа.

Оставете да се варят около 10 минути, трябва да удвоят обема си.

След това добавете грахта и сметаната. Изчакайте няколко минути, за да се свари и супата е готова.

Loading

  • Обичате ли кнедли?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

брак

Дългият брак в света на звездите: мисията е все пак възможна

Берта Исла

„Берта Исла“: зловещ роман за шпионажа и разпадането на човешкия дух