in

ЛюбовЛюбов ЯдосанЯдосан

Защо жените със силен характер плашат мъжете

бизнес дама, жена

Още от древността част от жените са се откроявали с непреклонен дух и особена вътрешна сила. Благодарение на тези представителки на нежния пол днес женската дума има значение и макар да не искат понякога да я зачитат, мъжете се съобразят все повече и повече през последните десетилетия. Заради тях дамите могат да гласуват, да работят, да са политици, адвокати, журналисти и като жени да присъстват в обществото редом с мъжете.

Еманципацията обаче доведе до някои неблагоприятни обрати и много от тези силни и непреклонни жени са сами. Въпреки че са успели, вкъщи няма кой да ги посрещне. Мъжете се страхуват от силния характер на жените, от сериозните им професии, както и от факта че обикновено една дама винаги знае какво иска от себе си и от живота, докато на един представител на силния пол му отнема доста години и грешки докато разбере това. Тоест, тя е много изискваща, а очакванията ѝ често не могат да бъдат изпълнени.

В днешния свят всеки трябва да се доказва

Разбира се, за всяко нещо си има и изключение и е хубаво, че не всички мъже са такива. Отнемайки пълната им власт, която преди хилядолетия са имали, дамите са им отнели и част от тяхната увереност. Все пак в днешния свят всеки трябва да се доказва – и жени, и мъже. А тогава не е имало нужда те да се доказват, защото са били в главната роля. Обикновено силните жени действат смущаващо на мъжете. А умните понякога дори ги отблъскват.

Жената искрено смята поведението си за правилно, не разбира защо е нужно тя самата да се променя. Трудно ѝ е да пребори мъжкото момиче в себе си и затова все по-трудно изгражда работеща връзка. Дори и да си намери мъж, той ще е явно по-слаб от нея, свикнала да държи всичко под контрол – а това е готов сценарий за провал на отношенията. Освен това „обърнатото семейство“ като модел има способността да се предава на поколенията. Ако е отгледана от самотна майка, почти сигурно е, че поведението на самостоятелност и непоказване на никакви слабости, ще се пренесе от жената и в нейното собствено семейство.

Силните жени не приемат нерешителни мъже в живота си

„Нека мъжете покоряват върхове, нека трошат стени с глави в името на семейството си. Жената трябва да си остане жена“, съветват специалистите. Обикновено силните жени не приемат нерешителни мъже в живота си, мъже които не показват нужното уважение и ги карат да се чувстват слаби. Те се нуждаят от силен играч като тях.

Освен любовта, която могат да дадат, обаче силните жени ще окажат и своята безрезервна подкрепа на човека до себе си. Дори в онези моменти, в които се чувствате изгубени, те ще бъдат там, за да ви покажат кои сте и как да намерите себе си. Някои мъже, дори и психически стабилните и силните, не могат да се справят с емоционалния хаос, който понякога ежедневието им оставя. Когато до себе си имат една силна жена, биха могли да преодолеят тези трудности, но само ако не се страхуват от такъв тип партньорка.

Силната представителка на нежния пол се ражда такава, възпитавана е да бъде такава или се превръща в такава по стечение на обстоятелствата. Тя не се стреми към лесни победи, защото не е свикнала с тях и знае, че всичко в живота се постига на висока цена.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

елвис, присила

Елвис и Присила – истината за любовната приказка на Краля на рока

джон ленън

Джон Ленън, който вярваше, че се живее по-лесно със затворени очи