in

Доматена супа с орзо

Супа с орзо

Орзо е вид паста, представляваща тесто, нарязано на малки парченца, наподобяващи големи зрънца ориз.

Орзото се нарича още ризони и може да се приготвя както самостоятелно, със зеленчуци или месо, така и да се добавя към салати, супи и други.

Могат да бъдат оцветени с шафран, люти чушки и черен боб, за да се получат съответно жълти, оранжеви или черни зрънца.

Тази супа се приготвя бързо и лесно, не съдържа месо, съответно е подходяща за вегетарианци, и е доста здравословна.

Ето как да приготвите вкусна доматена супа с орзо:

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. масло
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 2 моркова
  • 1 стрък целина
  • 6 чаши зеленчуков бульон
  • 2 чаши домати от консерва
  • 2 дафинови листа
  • сол и черен пипер
  • ½ ч.л. босилек
  • ½ ч.л. риган
  • ¾ ч. орзо
  • 5 чаши спанак
  • пармезан

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера загрейте маслото и зехтина.

Добавете нарязания на ситно лук и сотирайте за няколко минути. Добавете чесъна, целината и морковите и запържете за 4-5 минути.

Добавете бульона, доматите, дафиновите листа, босилека, ригана и подправете със сол и черен пипер.

Оставете супата да заври, след което добавете орзото.

Намалете малко силата на котлона и оставете да се готви, докато орзото омекне.

Добавете измития спанак и оставете за още няколко минути на котлона.

Извадете дафиновите листа, поръсете с настърган пармезан и сервирайте.

Loading

  • Опитвали ли сте орзо?

    Орзо
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Жена 50

9 съвета за гримиране за жени над 50

„Къщата на Ривиерата“ – две невероятни истории за любов и загуба