in

Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта

Снимка: YouTube

В новия филм на Marvel „Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта“ героите са поставени в калейдоскопична поредица от алтернативни вселени. Това, което виждат и преживяват по пътя, са герои и ситуации от други филми на Marvel. Филмът пренася зрителите в една различна реалност.

В новия филм за Доктор Стрейндж цари бъркотия, но и невероиятна визуална измама – извънземни геометрии и невъзможна архитектура. Различните вселени, които посещаваме с нашата междуизмерна обиколка пулсират с ярки цветове и въртящи се психеделични модели.

Героите се противопоставят на гравитацията, докато скачат между разпадащи се парчета. Този невероятен спектакъл едновременно поражда дезориентация и величие.

Снимка: Screenshot/YouTube

Новият свят на Стрейндж

Продължението на Доктор Стрейндж започва със сватбата на Кристин Палмър (Рейчъл Макадамс) – старата тръпка на главния неврохирург в Ню Йорк Стивън Стрейндж (Бенедикт Къмбърбач), на която той присъства като гост.

Изведнъж обаче огромно чудовище започва да преследва момиче на име Америка Чавес по улиците на Манхатън. Тя идва от друга вселена и има силата да преминава между множество вселени, а чудовището я преследва по нареждане на своя демоничен господар, за да открадне силата ѝ, и той да може да управлява всяка реалност, която съществува.

Единственият начин демонът да бъде спрян, е да се намери най-суперската книга със заклинания, която съществува. За тази цел Стрейндж наема единствения магьосник, който може да му помогне – Уанда Максимоф (Елизабет Олсън) от Отмъстителите.

Филмът започва да става по-странен, по-глупав, по-емоционален и по-въображаем, с по-нелепи шеги и все пак с по-зловещи шокиращи сцени. С други думи, става очевидно, че е режисиран от Сам Рейми. Той не е издавал нов филм след „Оз: Великият и могъщият“ през 2013 г., така че може би е вложил всички най-луди идеи, които е имал през последното десетилетие, в този.

Филмът завършва като сюрреалистично приключение с участието на нежни зомбита, минотавър със зелена козина, наметало, направено от душите на проклетите, и дуел, воден с музикални ноти.

„Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта“ е забавен и заразителен. Стрейндж и тъжната Уанда, които виждат различни реалности, където са по-щастливи, се чудят дали някога ще познаят такова щастие в собствената си реалност…

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Робот

10 професии, които вероятно ще изчезнат през следващите 25 години

Ресторант

5-те града с най-вкусна храна в Европа