in

Джордж Клуни на 61 – все така неотразим

Снимки: Instagram/_george__clooney_official

Холивудският актьор и режисьор Джордж Клуни навършва днес 61 години. Дори на тази възраст, той все още е неотразим. Неведнъж Клуни оглавява класации за „най-красив мъж на планетата“, но попада и в класацията на „Entertainment Weekly“ за 50-те най-умни хора в Холивуд. През 2005 г. той се появява на корицата на „Men’s Vogue“ и беше вторият мъж в историята след Ричард Гиър, който е на корицата на американското издание.

Джордж Клуни е носител на много престижни награди – 2 награди „Оскар“, награда БАФТА, награда „Златен глобус“, награда „Сателит“, награда „Праймтайм“ Еми, филмова награда на MTV, награда на Гилдията на екранните актьори, награда за избор на хора и др.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от George & Amal clooney (@georgeamalclooney)

Вижте още интересни неща за живота и карирерата му:

Клуни става известен с ролите си на д-р Дъг Рос в сериала „Спешна помощ“, както и с Дани Оушън във филмите от поредицата „Бандата на Оушън“.

Джордж Клуни е роден на 6 май 1961 г. в Лексингтън, Кентъки в семейство на известни родители. Баща му Ник бил водещ на новини, а майка му Нина Брус – градски съветник.

Клуни се записва да учи в университета в Синсинати, но не го завършва. Вместо това започва да продава дамски обувки, след това застраховки от врата на врата, рафтове, а по-късно работи в строителството и тютюневата индустрия.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от George Clooney (@_george__clooney_official)

В този тежък за него период той живее в килера на свой приятел и се придвижвал с колело, за да ходи на прослушвания. През 1994 г. получава ролята на д-р Дъг Рос в медицинския сериал на NBC „Спешна помощ“, а малко след това той става звездата на сериала и започва да получава предложения за други роли.

Сред най-добрите му са тези във филмите „От здрач до зазоряване“, „Един хубав ден“, „Батман и Робин“, „Трима крале“, „Перфектната буря“, „О, братко, къде си?“, „Бандата на Оушън“ и други.

Към днешна дата богатството на Джордж Клуни се оценява на 180 млн. долара, като само за ролята си в „Ocean’s Eleven“ той печели 20 млн. долара.

Щастлив и влюбен на 60

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от George & Amal clooney (@georgeamalclooney)

В личен план Клуни може да се нарече щастлив мъж. През 1989 г. се жени за актрисата Талия Балсам, но се развежда през 1993 г. След това се среща с известни актриси, сред които Кели Престън, Джинджър Лин Алън, Селин Балитран, Лиза Сноудън, Рене Зелуегър, Криста Алън, Сара Ларсън и Елизабета Каналис.

През 2014 г. се жени за ливанско-британска адвокатка и активистка Амал Аламудин. Двойката се среща през 2013 г. в дома на актьора до езерото Комо, когато техен общ приятел пътувал с Амал към Кан и на път се отбива да види Джордж. В същия ден родителите му също били в къщата и Амал се запознава и с тях.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от George & Amal clooney (@georgeamalclooney)

Двойката се жени на следващата година на частна церемония в луксозния курорт „Aman Canal Grande“ във Венеция, Италия, а сватбата им струва около 4,6 млн. долара.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от George & Amal clooney (@georgeamalclooney)

През 2016 г. Амал забременява и ражда близнаците Александър и Ела. Към днешна дата двамата са щастливи заедно и се опитват да балансират личния и професионалния си живот, пътувайки често с децата си до любими места на двойката по целия свят.

Прочетете още:

Най-стилните визии на семейство Клуни на червения килим

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Свети Георги

Гергьовден е! Почитаме Свети Георги Победоносец

Коса

7 навика, които причиняват изтъняване на косата