in

ЛюбовЛюбов

Вечната жена Моника Белучи и тайната на красотата ѝ

моника белучи
Снимки: monicabellucciofficiel/Instagram

Моника Белучи е икона на женствеността. Тя е доказателство, че истинската сила и красота на жената са отражение на вътрешните усещания и емоции, на собствената хармония, а не на цифри и страници от календара. Тя е стилна, естествена и изключително харизматична. Не ползва фотошоп, не крие бръчките си, не спазва диети. Нейни са думите: „Всяка диета граничи с мазохизма“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel)

Моника Анна Мария Белучи е родена на 30 септември 1964 г. Учи право в университета в Перуджа, но през 1988 г. се мести в Милано и подписва договор с модната агенция Elite Model Management. Скоро след това става една от най-известните манекенки в Италия, Париж и Ню Йорк и прекъсва следването си. През 1989 г. тя се записва на курсове по актьорско майсторство и година по-късно се снима в първия си филм. Говори свободно италиански, английски и френски и участва в продукции и на трите езика. От брака си с известния френски актьор Венсан Касел има две дъщери – Дева и Леони.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel)

Със сигурност голяма заслуга за успеха ѝ има увереността, която има в себе си, вътрешната хармония и убежденията, които я водят и на които не изменя. „Чувствам се приятно и наясно със себе си, но не защото съм красива“, не крие Моника. И допълва, че за нищо на света не би искала отново да бъда на 20 години. „Сега съм много по-щастлива оттогава, тъй като на млада възраст още опознаваме себе си, опитваме се да разберем кои искаме да бъдем, страдаме от неувереност. Сега знам точно какво искам и без какво мога да живея“, е житейското верую на Белучи.

В кариерата си има над 30 филма, между които „Малена“, „Дракула“, „Астерикс и Обеликс: Мисия Клеопатра“, „Братя Грим“, „Матрицата“, „Тайни агенти“, „Стреляй смело“, „Под подозрение“, „Страстите Христови“ и др. Джордж Клуни я нарича „Божествената Мо“. Робърт де Ниро признава, че тя е фантазията на всеки мъж. „Вечната жена, неподвластна на времето“ я титулуват Доменико Долче и Стефано Габана. Именно ролята ѝ на Малена е тази, с която я свързва всеки киноман. И самата Моника, като героинята си, кара мъжките очи да я следят и желаят. Защото красотата е вечен идеал. „Една жена е уникална, когато е себе си, когато се чувства добре в кожата си, но това отнема цял живот“, убедена е актрисата. И смята, че хората могат да простят ума, даже таланта, но никога красотата.

„Смятам, че е противоестествено човек да има само един партньор. Всички си сменяме любовниците, просто обикновено предпочитаме да си мълчим за това“, казва Моника, когато журналистите я питат за личния ѝ живот. Тя се запознава с две години по-младия Венсан Касел на снимките на еротичния филм „Апартаментът“ преди 26 години. Твърдят, че от пръв поглед изпитали само неприязън един към друг. Той я помислил за поредната манекенка, опитваща се да пробие в киното с циците напред. Съответно, Моника го възприела като надуто франсе. Отказва няколко пъти предложенията му за брак, но приема след като той претърпява злополука.

На 39 години Моника ражда първата им дъщеря, а на 45 – втората. По време и на двете си бременности се снима гола за различни списания. Първият път го прави в знак на протест срещу заложената от италианската правителствена програма за лечение на безплодието дискриминация на самотните и по-възрастни майки. Вторите снимки са нейното насърчение към 45-годишните жени, че могат да имат деца. И въпреки че слага край на брака си след 14 години съвместен живот, актрисата е щастлива, че съдбата ѝ е пратила деца на една по-сериозна и осъзната възраст, когато не е било нужно вече да се доказва в професията и е имала цялото време, което да им отдели. Трите живеят в една от двете къщи, които актрисата притежава – в Рим и в Лисабон.

Днес Моника се радва на своята независимост – и в кариерата, и в личния си живот. „Не притежаваме никого – нито съпрузите, нито децата си. Можем само да споделяме нещата с хората, които обичаме“, е ключът към щастието ѝ.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Лебедовата песен на Лев Толстой – „Хаджи Мурат“

Галавечери на културите на „Синелибри“