in

ЕхаЕха

Бурните последни дни от брака на Каролин Бесет и Джон Кенеди

Снимка: carolynbessettekennedy/instagram

Каролин Бесет се омъжва за Джон Ф. Кенеди – младши на тайна церемония близо до бреговете на Джорджия през 1996 г. Двойката умира в самолетна катастрофа през лятото на 1999 г. Тогава се появяват и слухове, че бракът им преминавал през труден период и Джон се е изнесъл от общия им апартамент.

Коя е Каролин Бесет?

Родена през 1966 г. в Ню Йорк, Каролин е дъщеря на инж. Уилям Дж. Бесет и Ан Месина, администратор в системата на държавните училища в Ню Йорк. Тя има две по-големи сестри – близначките Лорън и Лиза. След развода на родителите си Каролин е отгледана от майка си и втория си баща – отропедичния хирург Ричард Фрийман.

В ранните си години тя прави опит за кариера на модел, преди да започне работа като продавачка за Calvin Klein и впоследствие да стане рекламен директор на водещия магазин на компанията в Манхатън. Тя е обслужвала високопаставени клиенти на бранда и се превръща в муза на стила за самия Клейн.

Срещата с Джон

Каролин се запознава с Джон Кенеди – младши, син на 35-я американски президент Джон Ф. Кенеди и бившата първа дама Джаки Кенеди, през 1992, когато тя все още работи за Calvin Klein, а той се среща с актрисата Дарил Хана.

Каролин и Джон стават двойка през 1994 г., когато тя спира да работи за Klein, а той започва кариерата си като главен редактор на списание „George“. Не след дълго те се сгодяват, пазайки в тайна този факт, но скоро медиите се нахвърлят върху двойката. Каролин никога не е говорила публично, не е давала интервюта и не е обичала медийното внимание. Папараците обаче лагеруват пред дома им след сватбата и тя решава да се оттегли от обществения живот.

Отсъствието ѝ презивиква безброй спекулации за раздяла, изневери и наркотици. Пресата я определя като ледена кралица, мрачна и нещастна съпруга. Някои издания дори твърдят, че тя потърсила подкрепа при бившия си приятел и модел на Calvin Klein Майкъл Бергин, който през 2004 г. написа „The Other Man: A Love Story“, в която той твърди, че са имали афера, след като тя е била омъжена за Джон.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @silk_dior

Последните дни от живота им

Несъмнено един от проблемите на двойката е медийното внимание, което е постоянна част от живота им. Бесет така и не успява да се почувства добре с цялото внимание, което придружава брака ѝ със сина на президента Кенеди. Неведнъж тя е казвала пред свои близки, че всичко това я ужасява.

Пресата не е единственият стрес върху брака им през последните седмици от живота на Каролин и Джон. Тончо преди трагичната самолетна катастрофа на 16 юли, в която загиват и двамата, Кенеди е изправен пред финансови проблеми в списанието си, а неговият най-добър приятел и братовчед Антъни Радзивил умира от рак.

„Да се каже, че бракът им е пропаднал, е просто неточно“, казва Карол Радзивил, вдовицата на Антъни и близка приятелка на Бесет, която пише за Джон и Каролин в книгата си „Какво остава“. „Предстооящата смърт на Антъни създаваше напрежение без съмнение, но това беше труден момент за всички нас“, допълва тя.

За съжаление никога няма да се разбере дали тозси период от проблеми е бил само едно предизвикателство в силната им връзка, или нещо по-сериозно.

Трагичният инцидент

В деня на полета на 16 юли 1999 г. Кенеди-младши все още се възстановява от счупен глезен и въпреки това решава да лети без своя инструктор. Той вероятно пътува за първи път сам в новия си самолет. Тази нощ обаче има ограничена видимост и други пилоти решават да не летят.

В доклада на националния борд по безоспасност на транспорта се посочва, че вероятната причина за катастрофата е „неуспехът на пилота да запази контрол над самолета по време на спускане над вода през нощта, което е резултат от пространствена дезориентация“.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Седалки самолет

Коя седалка да изберете в самолета?

Чанта

7 неща, които не бива да носите в чантата си