in

Брандът, който кралица Елизабет обожава

Има елементи от стила на кралица Елизабет, към които тя се придържа от десетилетия и са се превърнали в нещо като нейна запазена марка. Добре известен факт е, че кралицата обича да носи едноцветни костюми в ярки цветове, както и че се придържа към ръчно изработени обувки с нисък ток. Друг емблематичен елемент от визиите на кралицата е коприненият шал. който е неизменна част от по-спортните ѝ и ежедневни тоалети.

Тя обикновено връзва копринения шал около главата си, като забрадка. Кралицата може да бъде забелязана с този аксесоар, когато язди, както и когато гледа конни състезания. Тя обича да слага шал и в ежедневието си, когато ходи на разходки и върши ежедневните си задачи.

Що се отнася до този любим неѝн аксесоар, а и не само, има един бранд, който има специално място в сърцето на кралицата: Hermès!

Снимка: Facebook/The Royal Family
Снимка: Facebook/The Royal Family

Химията между кралица Елизабет и Hermès не е никак случайна. Френската марка е създадена през 1837 година от Тиери Ермес. Първоначално брандът стартира с кожени изделия и луксозни аксесоари за езда. През годините Hermès продължава да се специализира в екипировката за конна езда, а конете и ездата са голяма слабост на кралицата.

Кралицата често присъства на любимите ѝ изложби за коне и рядко може да бъде забелязана без копринен шал на луксозната френска марка на подобни събития.

Копринените шалове, които Hermès започва да предлага чак през 1937, точно 100 години след създаването на марката, стават любими и на други популярни жени, като Одри Хепбърн и Джаки Кенеди.

Снимка: Facebook/The Royal Family
Снимка: Facebook/The Royal Family

Колекцията на кралица Елизабет от копринени шалове съдържа както винтидж изпълнения, така и персонализирани шалове. Тя несъмнено поддържа специални отношения с марката. Hermès дори пусна лимитиран копринен шал в чест на 90-тия рожден ден на кралицата през 2016 година.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @lux_muc

Пуснати са само 300 бройки от шала, който е представен на ежегодното конно шоу Royal Windsor Horse Show. £100 от продажбата на всеки шал, Hermès дарява на благотворителната организация на кралицата.

Както вече споменахме, кралица Елизабет не е единствената популярна жена, която е истински фен на копринените шалове на Hermès. Сестра й Маргарет също обича да ги носи, както и Грейс Кели. След инцидент на яхтата на Аристотел Онасис, Грейс Кели използва копринените шалове като импровизирана шина за ръка.

Loading

  • Интересна ли ви беше статията?

    Споделете вашето мнение с нас

    • Да
    • No

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Всичко, което съм“ – Деми Мур признава за тежко детство, аборт и изнасилване

Томи Хилфигър – момчето с дислексия, което достигна върхове в модата