in

„Безупречна репутация“ – най-добрият криминален роман в Русия за 2021 г.

безупречна репутация

Книгата „Безупречна репутация“, е определена за най-добър криминален роман на 2021 г. според читателите в Русия.

Историята

Филмовият продуцент Латипов случайно попада на посредствено написан роман, който обаче се отличава с интересен сюжет с огромен потенциал за успешен сериал. Оказва се, че отпечатаната на собствени разноски книга е единственото произведение на никому неизвестния писател Андрей Кислов.

Първоначално той с радост приема предложението на продуцентската компания, но по-късно заявява, че не желае да подпише договор при никакви условия. В проекта вече са вложени много пари и затова Латипов ангажира детективска агенция „Власта“, за да се изяснят причините за загадъчния отказ на автора.

Анастасия Каменская се заема със странния случай и съвсем скоро се оказва заподозряна в… убийство! И то в убийството на Андрей Кислов, когото, както твърдят свидетели, тя е преследвала и заплашвала.

Разрешаването на случая изведнъж придобива личен характер. Настя държи да докаже, че все още притежава безспорни професионални качества, както и да разбере кой и защо иска да я злепостави. В крайна сметка тя много държи на репутацията си, но тепърва ще разбере на какво са способни някои хора, за да опазят своята.

За автора:

Александра Маринина е безспорната руска кримикралица. Има над 40 написани романа, които са преведени на над 26 езика. Гостувала е в страната ни два пъти – през 2001 г. и 2011 г. Романите ѝ са продадени в над 43 милиона тираж, което я превръща в най-четения и обичан съвременен руски автор. „Безупречна репутация“ излиза на българския пазар на 7 юни.

Маринина е носител на редица награди. През 1998 г. е отличена като „Писател на годината“ на Международния панаир на книгата в Москва, през 2005 г. получава националното отличие „Олимпия“ – като жена, чиито книги имат неоспорим принос към руската култура, а през 2006 г. е призната за „Писател на десетилетието“. Романът ѝ „Последно разсъмване“ е носител на награда за криминален роман на 2014 г. в Русия.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Кайсиев тарт

Кайсиев тарт

пари

9 неща, които не можете да си купите с пари