in

ЕхаЕха

Бамбук на щастието – растението, което привлича здраве, пари и успех

бамбук на щастието

Растението Драцена сандериана, по-известно като бамбук на щастието, не е истински бамбук, а стайно растение, което не се нуждае от много светлина. Той е многогодишно растение от семейството на тревите, което често се свръзва с Фун Шуй, според чиято философия частите на растението представляват елементите на Земята – дърво, вода, метал и огън.

Според Фън Шуй бамбукът на щастието носи спокойствие и увереност в дома и привлича положителна енергия. Освен че освежава интериора, щастливото растение е като талисман със символиката, която носи.

Когато растението е разположено в източната част на жилището, привлича добро здраве за цялото семейство, а когато се държи в югоизточна посока, привлича пари и богатство.

Бамбук на щастието

Символика

Броят на стъблата на растението има различна символика:

2 стръка означават любов или двоен късмет

3 стъбла носят три вида късмет: щастие дълъг живот и богатство

4 стръка носят лош късмет и негативна енерия

5 стъбла балансират пет области на здравето: емоционална, духовна, умствена, интуитивна и физическа

6 стъбла привличат просперитет и богатство

7 стръка насърчават доброто здраве

8 стъбла привличат успех, просперитет и плодородие

9 стъбла носят голям късмет

10 стръка даряват пълен и съвършен живот

21 стъбла са за голямо богатство и трайно здраве

бамбук на щастието

Как се отглежда бамбук на щастието?

Бамбукът на щастието не изисква много грижи. Той се отглежда в прозрачен съд с вода. Може да укрепите стъблата с малко камъчета.

Корените трябва да са покрити с вода, а ако все още растението не е пуснало корени, сложете в съда около 7-8 см вода. Винаги поддържайте водата над корените.

Препоръчително е водата, в която стои бамбукът на щастието да бъде филтрирана, тъй като ако има повече хлор в нея, може да причини изгаряне на връхчетата на листата.

Сменяйте водата на всеки 7 до 10 дни като почиствате камъчетата и съда, в който стои.

бамбук на щастието

Не го изглагайте на пряка слънчева светлина. Ако растението започне да избледнява до бледозелено, това е знак, че има нужда от повече светлина – най-добре ярка и непряка.

Ако стъблата станат твърде високи, може да ги отрежете и да вкорените дръжките във вода до поява на нови корени, за да покара ново растение.

Не е препоръчително да отглеждате бамбук на щастието на достъпно място за деца или домашен любимец, тъй като листата му са слабо токсични. Намерете му място някъде нависоко, където няма да имат достъп до него.

бамбук на щастието

Коя стая е най-подходяща за бамбука?

Бамбукът се чувства добре във всички стаи, но най-подходящото място за него е банята. Причината е по-високата влажност. Той обича топлина и не издържа на студено. Температурите, при които вирее най-добре, са между 20 – 25 градуса.

Извиване на краищата

Щастливият бамбук обикновено е с прави листа, но те могат да се извиват и дори да се сплитат с тел. Това става чрез контролиране на количеството светлина, на което са изложени. За целта трябва периодично да въртите вазата спрямо източника на светлина, но никога не излагайте растението на пряка слънчева светлина.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Шоколадово мартини

Шоколадово мартини за първа пролет

Gucci

12 любопитни факта за Gucci