in

Ангелите на Victoria’s Secret работят… в пожарната

Victoria’s Secret
Снимки: celilosm/instagram

Ангелите на Victoria’s Secret не са това, което бяха! Е, в случая говорим за онези свръхестествени създания, които години наред се разхождаха, потънали в розови дантели и с наистина нереалистични мерки, напълно отделящи ги от света на нормалните жени…

Не е тайна, че преди големите ревюта на Victoria’s Secret – истински дефилета на невъзможната красота, облечена най-оскъдно, моделите дни наред не хапваха абсолютно нищо, поддържайки жизнените си функции само с течности!

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от taylor-hillee (@taylorhillee8)

Чай, кафе, шампанско, фрешове и в краен случай прецеден бульон (за поне седмица преди ревюто) бяха сред начините тези момичета после да разходят пред обективите божествени тела с абсолютно вдлъбнати кореми, пред които дори известни красавици хапеха устни завистливо…

Да, за да станеш ангел на Victoria’s Secret трябваше да имаш не просто зверски късмет (заради гените), но и нечовешка дисциплина – за да тренираш до откат и почти да не се храниш. Истината е, че тези професионални съблазнителки, които успяваха години наред да продадат дантелени фантазии на милиони работещи жени и домакини (с всичките им деформации от реалния живот), далеч не можеха да се похвалят с лежерното съществуване, което рекламират.

Но светът се променя, тенденциите – също. Потъването в розови облаци и сладникави фантазии вече не просто не е на мода, ами изглежда все по-смешно на фона на живота, който ни се падна да живеем, с всичките му истински предизвикателства като пандемии, войни, бежански кризи.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Celilo Miles (@celilosm)

Движението към по-реални измерения на женската красота отдавна вече шества гордо из различни модни брандове, но мина време, преди да навлезе и в световния гигант за бельо. Е, и това се случи миналата година! Естетически невъзможният канон беше премахнат, за сметка на по-голямо разнообразие в телата и житейските истории на моделите.

Днес може спокойно да заявим, че ангелите на Victoria’s Secret все повече заприличват на нас, хората! И неслучайно сред моделите ще забележим Адут Акеш – суданска бежанка, отдадена на програми за женското психично здраве; Аманда де Кадене – журналист, фотограф и защитник на равенството между половете; Палома Елсесър – доста закръглена британка, поддръжник на движението „body positive”, която преди години надали биха пуснали дори и в публиката на въпросните ревюта…

Очевидно творческият директор на Victoria’s Secret – Раул Мартинес, в крайна сметка е проумял, че вече не е достатъчно да показва захаросани дантели, масивни количества подплънки за сутиени и прословутия ефект на push up bra върху изпосталелите тела на хронично гладни манекенки, за да накара нормалните жени да отворят своите портфейли.

Новата мантра на маркетинга е идентификацията: ако убедиш консуматорите, че продуктите им се носят точно от хора като тях, вече си спечелил мача!

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Celilo Miles (@celilosm)

И тъкмо мислехме, че Victoria’s Secret вече изглежда достатъчно реална и „заземена“ като марка, дойде и последната изненада: най-новото попълнение в редиците на ангелите е пожарникарка!

Тя се казва Селило Майлс и да, наистина работи в пожарната на провинциално градче в Айдахо, а външният ѝ вид е като на здраво, младо, нормално момиче – без грам изтънял „хероинов шик“ и без преднамерено сексуално излъчване. Майлс е лицето на кампанията на марката Love Cloud, която няма нищо общо с типичните рехави дантели, а залага на удобството и на щадящи кожата материи, подходящи за всички жени.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Celilo Miles (@celilosm)

„Благодарна съм, че мога да съм част от всичко това, – споделя развълнувано младата жена. – Освежаващо е да знам, че не ми се налага да се променям и да влизам в нереални калъпи, за да триумфирам в този свят…. Още като бях на 12 години ми предложиха да стана модел, но първото изискване беше да отслабна, пък аз вече бях достатъчно кльощава! Така че стартът ми в тези среди не беше особено успешен, но сега се радвам, че имам шанса да постигна нещо различно.“

А ние се радваме, че вече ангелите стъпват здраво по земята…

Loading

  • Харесвате ли новите модели на Victoria’s Secret?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

метаболизма

Професиите, които съсипват метаболизма

Еър Фрайър

5 неща, които не бива да готвите в еър фрайър