in

Аз ще бъда с чудна рокля…

рокли

Тананикам си припева от заглавието на този текст, докато разглеждам предложенията за рокли, които присъстват и в колекциите висша мода, и в масовите брандове. Да, пролетта е историческа неизбежност, а тя просто не е възможна без чудни рокли, нали!

Истината обаче е, че и този сезон важи утвърдената максима: „Всичко ново е добре забравено старо“. Като в случая то дори не е „добре забравено“ – забързаната цикличност в модата вече не отнема десетилетия, а месеци. Живеем в ерата на fast fashion и тенденциите се превъртат и повтарят наистина стремително, тъй че със сигурност вече притежавате поредния „последен писък“ в гардероба си: да, купихте си го преди 2-3 сезона!

Наскоро Дженифър Анистън заяви, че ѝ стигат 2 куфара, за да бъде напълно готова за абсолютно всяка приумица на модата, а до голяма степен (без да имаме нейните възможности) това важи за всички нас – стига да сме достатъчно прозорливи и проницателни, за да усещаме кога дадена тенденция става завинаги част от задължителната класика. И оглавява модния wish list периодично.

В този смисъл роклите, които ще бъдат супер актуални през следващите месеци, вече присъстват в гардероба ми. Не че като всяка жена не бих инвестирала в нови попълнения, но е някак успокоително да си готова за пролетния вятър на промяната. А ето какво, накратко, ще ни донесе той:

Рокли с животински принтове

рокли

Всъщност, те изобщо излизали ли са от мода последните години?! Ще оставим отговора на фешън специалистите, докато проверяваме дали въпросните рокли все още са ни по мярка… Все пак пандемията ограничи заниманията ни със спорт, а и сравнително скоро станахме от трапезите на калоричните зимни празници. Едно от правилата на дрехите с животински принт е да не опъваме допълнително шарките – ако сме се напъхали в кожата на зебра, не върви някак да набъбнем отдолу като хипопотам!

Рокли на цветя

рокли

Нямате ли чувството, че те са на мода откакто свят светува? И вероятно сте прави, макар че и тази наивно-романтична тенденция е на приливи и отливи… Е, пролетта на 2022-а определено ще е прилив на всевъзможни по-дребни и по-едри китки, така че спокойно може да заложите на флоралните мотиви, когато се отправите на шопинг следващия път. И да прегледате какво вече имате в „реквизита“ – защото и модата трябва да е устойчива, нали.

Сатен, сатен и пак сатен!

рокли

Да, правилно прочетохте – роклите от тази материя (или нейни по-евтини подобия) спокойно ще бъдат разхождани и денем, и то в комбинация с кецове, рокерски ботуши, спортни якета… Владеенето на еклектиката в съчетаването на различни части от облеклото е всъщност висшият пилотаж в модата, така че наистина ще блеснете, ако притежавате таланта да смесвате изискания сатен с по-ежедневни тенденции. Една от моите любими комбинации например е сатенена рокля (или риза), в съчетание с дебела вълнена жилетка – на пръв прочит може да ви изглежда странно, но пробвайте! Ще се изненадате приятно от ненатрапчивия, бохемски резултат.

И не на последно място: роклите с психеделични шарки

рокли

Всъщност, податки за тяхното завръщане се забелязаха още миналата година, но сега вече тенденцията е отвъд всякакво съмнение – пригответе се отново да премрежвате поглед от всевъзможни оптически ефекти. Забавното е, че сякаш в противовес на пандемичната меланхолия от последните две години, сега цветовете са още по-ярки, неочаквани и категорични: да, това не е мода за плахи момичета и жени, но нали всяка пролет влива във вените ни и малко дързост? Време е да се отърсим от зимното вцепенение и да разпръснем летаргията с повече и по-пищни шарки – дори не толкова заради модата, колкото заради самите нас…

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

времето

„Времето“ – когато имаме памет за изгубени светове

ментални навици

Ментални навици, които изпиват енергията ни