in

СладкоСладко

Ябълков щрудел с орехи и канела

Ябълковият щрудел е традиционен австрийски сладкиш. Подобен е на нашата баница с ябълки.

Тестото за класическия щрудел е малко по-различно, но може да се направи и с кори за баница и става много вкусно. Пълнежът е от ябълки, орехи и канела.

Ароматът на този сладкиш ще внесе коледно настроение в дома ви, а ябълковият щрудел е много подходящ за едно от постните ястия на Бъдни вечер.

Необходими продукти:

  • 1 пакет кори за баница
  • 400 грама ябълки
  • 100 грама орехи
  • 130 грама захар
  • 2 с. л. галета
  • 1 ч. л. канела
  • 50 грама масло
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

Измийте, обелете и настържете ябълките.

Към тях добавете смлените орехи, захарта, канелата и галетата.

Всяка кора се маже с масло, слага се от плънката и се завива на руло. Притиснете навитото руло в двата края, така че да придобие плоска, а не кръгла форма.

Наредете рулата в намазнена тава, намажете отгоре с още масло и направете малки разрези отгоре на щрудела.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, до златисто.

След като извадите щрудела от фурната, поръсете с пудра захар.

  • Класическа баница с ябълки ли приготвяте или по-интересни десерти, като щрудел?

    • Баница
    • Щрудел

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимка: justlikethatcloset/Instagram

Кари отново носи легендарната Fendi Baguette в „Просто ей така“

И.М. – какво разкрива Кони Палмен отвъд инициалите и любовта