in

Шоколадово суфле

Шоколадовото суфле е вкусен шоколад десерт, който има течен център. Сместа, която се приготвя за този десерт е много лесна, специфичното при него е печенето. Докато суфлето се пече, горещият въздух се задържа вътре и излиза веднага щом се извади от фурната. По този начин се получава течен център, който е чарът на този десерт.

Необходими продукти: 

  • 60 грама масло
  • 120 грама черен шоколад
  • 3 яйца
  • 1 ч. л. ванилов екстракт
  • щипка сол
  • 50 грама захар
  • 100 грама брашно

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото и шоколада на водна баня.

Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте жълтъците с ванилията и солта и ги добавете към шоколадовата смес. Добавете и брашното и разбъркайте.

Разбийте белтъците с миксер и постепенно добавете захарта към тях.

Бавно добавете белтъците към шоколадовата смес, като разбърквате непрестанно.

Сложете сместа в хладилника за 5-10 минути.

Загрейте фурната на 200 градуса и подгответе формичките за суфлетата, като ги намажете с малко масло и поръсите със захар.

Разпределете сместа във формичките и хубаво я загладете с шпатула.

Печете 13-14 минути. Важно е да не отваряте фурната по време на печенето.

Сервирайте суфлетата веднага, за да не загубите ефекта на течния център. Поръсете с пудра захар и сервирайте с топка ванилов сладолед.

  • Обичате ли шоколадово суфле?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Как да направим хавлиените кърпи отново меки

Силата на интровертите в свят, който не млъква