in

Шоколадово суфле

Шоколадовото суфле е вкусен шоколад десерт, който има течен център. Сместа, която се приготвя за този десерт е много лесна, специфичното при него е печенето. Докато суфлето се пече, горещият въздух се задържа вътре и излиза веднага щом се извади от фурната. По този начин се получава течен център, който е чарът на този десерт.

Необходими продукти: 

  • 60 грама масло
  • 120 грама черен шоколад
  • 3 яйца
  • 1 ч. л. ванилов екстракт
  • щипка сол
  • 50 грама захар
  • 100 грама брашно

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото и шоколада на водна баня.

Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте жълтъците с ванилията и солта и ги добавете към шоколадовата смес. Добавете и брашното и разбъркайте.

Разбийте белтъците с миксер и постепенно добавете захарта към тях.

Бавно добавете белтъците към шоколадовата смес, като разбърквате непрестанно.

Сложете сместа в хладилника за 5-10 минути.

Загрейте фурната на 200 градуса и подгответе формичките за суфлетата, като ги намажете с малко масло и поръсите със захар.

Разпределете сместа във формичките и хубаво я загладете с шпатула.

Печете 13-14 минути. Важно е да не отваряте фурната по време на печенето.

Сервирайте суфлетата веднага, за да не загубите ефекта на течния център. Поръсете с пудра захар и сервирайте с топка ванилов сладолед.

  • Обичате ли шоколадово суфле?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Как да направим хавлиените кърпи отново меки

Силата на интровертите в свят, който не млъква