in

Чеснова супа

За тази кремообразна чеснова супа са ви нужни цели 4 глави чесън. Звучи малко стряскащо, но острият аромат на чесъна изчезва, когато той се изпече и придобива много мек и дори леко сладък вкус.

Тази супа е много вкусна и е чудесна за студените зимни вечери. Ето как да я приготвите:

Необходими продукти: 

  • 4 глави чесън
  • 2 с. л. зехтин
  • 200 грама панчета или бекон
  • 1 глава лук
  • 4 ч. пилешки бульон
  • 1/2 ч. настърган пармезан
  • 2 ч. кейл
  • 1 ч. сметана за готвене
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Отрежете горната част на главите чесън, така че всички скилидки да се разкрият.

Полейте ги със зехтин, поръсете със сол и черен пипер и ги сложете върху алуминиево фолио, като направите „паничка“ за всяка глава чесън. Идеята е сокът да не изтече в тавата.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна около 45 минути.

Запържете панчетата или бекона за няколко минути. Извадете месото и в същата мазнина запържете нарязания на ситно лук.

Когато чесънът изстине напълно, махнете люспите и го сложете в блендера, заедно с бульона и запържения лук.

Върнете супата на котлона, добавете нарязания на ситно кейл и настъргания пармезан. Оставете да заври, след което изключете котлона и добавете сметаната. Отгоре добавете запържения бекон или панчета и сервирайте.

Сервирайте супата с франзела.

  • Обичате ли чесън?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

11 грижи, които трябва да полагате за кожата си след 40

„Сватби в къщата“ – поезия на бруталното всекидневие