in

„Хубавата Холмиер“ – шеметно бягство от ежедневието

Хубавата Холмиер

В 20 необичайни разказа, лудостта на живота се преплита с магическите нишки на литературата, за да се роди шантава амалгама от реалност, мит и фантазия, в която всяка история дава началото на шеметно бягство от рутината.

В „Хубавата Холмиер“ ще откриете ангел, който пише поезия; шивач, чието око не може да остане безразлично към женските прелести; една Пани Дора, която отваря тайна сребърна кутия, за да намери любовта; папагал любовен корифей; бобово растение психотерапевт; клета домакиня, почти решена да извърши чутовен подвиг – да изпече едни люти чушлета; зла орисница, която не искате да каните на кръщенето на детето си.

Тези чудати и не толкова непознати герои оживяват в омайно литературно гурме за ценители, което ще ви разсмее, разплаче и със сигурност ще ви докосне така, както само силната и премислена литература може да направи.

Следвайки безпогрешен повествователен механизъм, граничещ с абсурдното, Ганка Филиповска успява да създаде ударни, кратки и запомнящи се разкази, които разкриват трепетите на човешкото сърце с цялата им непредвидимост и непримиримост.

В „Хубавата Холмиер“ се преплитат смях и сълзи, комедия и трагедия, реалност и абсурди, за да изваят живота такъв, какъвто е. Или какъвто би могъл да бъде при по-добро стечение на обстоятелствата.

За автора:

Ганка Филиповска е родена във Варна и завършила българска филология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Автор е на сборниците с разкази „Сонет 130“ и „30 щриха за любовта“. Редактира произведения на съвременни български автори и публикува поезия и проза в списанията „Пламък“, „Везни“, „Знаци“ и във вестниците „КИЛ“ и „Труд“. Награждавана е за поезия в конкурса „Още стихове за вечните неща“ и за разказ в „Състояние на полет“ и в „Елате ни вижте“.

Вижте още:

„Оризовата майка“ – залогът за happy end

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Аспик с риба

Аспик с риба и зеленчуци

Как да заспите за по-малко от 60 секунди?