in

ПлачиПлачи

Тъжният живот на Уитни Хюстън и трудните битки

Снимки: whitneyhouston/instagram

Уитни Хюстън е една от най-великите американски поп звезди на всички времена и един от най-продаваните музикални изпълнители от 80-те и 90-те години. Родена е на 9 август 1963 г. в Нюарк, Ню Джърси. Въпреки славата и успехите, животът на Уитни не е бил никак лесен и изпълнен с много трагедии, страдание и трудни битки. Днес тя трябваше да навърши 59 години.

Музиката

Любовта ѝ към музиката започва още в детските години, когато се присъединява да пее към църковния хор на баптиската църква в Нюарк. Майка ѝ Сиси Хюстън е носителка на „Грами“ и една от причините Уитни да харесва музиката от малка.

Първият албум на Уитни излиза през 1985 г., когато тя е само на 21 години. Преди да започне кариерата си в музикалната индустрия, тя вече е била модел. В интервю пред „Rolling Stone“ тя споделя, че не е имала време да порасне, да купонясва и да излиза на срещи както всички останали на тази възраст.

През 2018 г. излезе документален филм за Хюстън, който хвърли много светлина върху живота ѝ. В него тя разкрива, че е била малтретирана като дете и това я променя безвъзвратно. Кевин Макдоналд, който е режисьор на филма, споделя, че тя никога не се е чувствала комфортно в собствената си кожа. „Тя изглеждаше някак асексуална по странен начин. Беше красива жена, но никога не беше особено секси“, казва още той.

Бракът ѝ с Боби Браун

Връзката на Уитни Хюстън и Боби Браун била меко казано бурна. Смята се, че тя решава да се омъжи за него заради непрестанните слухове и спекулации за отношения с нейния близък приятел и творчески директор Робин Крауфорд.

Боби и Уитни имат труден брак от самото начало. И двамата имат проблем с пристрастяването към алкохола и наркотиците и това влошава още повече отношенията им. Боби Браун ревнувал съпругата си и се чувствал зле от успеха, славата и богатството ѝ, а когато двамата прекарвали повече време заедно, се отдавали на слабостите си.

Дъщеря им Боби Кристина Браун от малка се грижи за майка си и винаги е била до нея. Често тя я придружава на турнета, а понякога се присъединява към нея на сцената. Боби Кристина винаги е била нейн защитник, а мечтата ѝ е да стане певица като майка си. Три години след неочакваната смърт на Уитни през 2012 г., Боби Кристина бе открита през януари 2015 г. в безсъзнание във вана и няколко месеца по-късно почина.

Битката срещу пристрастяването

Уитни Хюстън води дълга и тежка битка със зависимостта си към алкохола и наркотиците. През 90-те години на миналия век Робин Крауфорд, нейният баща Джон Хюстън и бившият ѝ съпруг Боби Браун правят опит да поемат контрол върху кариерата ѝ. През 2011 г. тя признава за своя проблем и решава да започне лечение. Джон и Боби обаче не се разбирали, а когато баща ѝ започва да тегли пари от фондовете ѝ без нейно знание, той я оставя почти без никакви пари и в този момент тя дори няма средства да довърши лечението си.

Злоупотребата с наркотици на Уитни Хюстън бавно започва да става очевидна. Започва да губи гласа си и да се затруднява да пее някои от най-големите си хитове, което се отразява на кариерата ѝ през 2000-те. По време на турне в Европа, Азия и Австралия тя се бори, за да изпее високите тонове, а в Австралия дори кашля през цялото време и получава много негативни отзиви от обществеността.

Братът на Уитни, Майкъл Хюстън, разказва в интервю пред Опра Уинфри през 2013 г., че той се чувства отговорен за пристрастяването ѝ към наркотиците. Тя е била подтикната от него, когато е опитала за първи път. „Не предполагах, че нещата ще излязат извън контрол и се чувствам отговорен за това. Това е нещо, с което трябва да живея до края на живота си“, споделя той.

Поп звездата остави милиони фенове с разбити сърца през 2012 г.

Уитни Хюстън почина на 11 февруари 2012 г., вечерта преди наградите „Грами“. Тя бе отрита мъртва във вана в хотел в Бевърли Хилс. Като причина за смъртта в доклада се посочва случайно удавяне, а сърдечно заболяване и употребата на кокаин са посочени като допринасящи за смъртта фактори.

Уитни Хюстън ще остане в историята като един от най-великите творци на всички времена. Приживе има над 170 млн. продадени записа, над 200 златни, платинени и сребърни плочи и 6 награди „Грами“.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„W Blush“ – новият хит в TikTok за красив тен на лицето

Успех

5 умения, които гарантират успех