in

„Тръпка“ – в борбата за победата трябват убийствени инстинкти

Тръпка

Всички знаят, че в професионалния спорт хъсът и отдадеността са най-сигурната формула за успех, а малко спортна злоба никога не е излишна. Но каквo става, когато нещата отидат твърде далеч? Бестселъровият дебютен трилър „Тръпка“ от Али Рейнълдс се гмурва дълбоко в дивата зимна пустош на френските Алпи и разказва смразяваща история за съперничество, което подклажда жажда за отмъщение с фатални последици.

За Мила Андерсън сноубордът е много повече от просто спорт. За да се нареди сред професионалистите, тя е пожертвала всичко останало в живота си – приятели, семейство и шанса за стабилна кариера. Но нищо от това няма значение, когато се качи на борда. Безценните мигове на безтегловност след всеки скок ѝ носят усещане за свобода и тръпка, несравнима с нищо друго. А победата е всичко. Но на каква цена?

Когато заминава да тренира в зимния курорт Лю Роше, Мила е новакът на групата. Тя трябва да се бори за своето място в безкомпромисния свят на спорта, а той си има своята кралица – Саския Спаркс. Хитра, лукава и готова на всичко, за да победи, тя се превръща в най-голямата съперница на Мила и двете се впускат в ожесточена борба за надмощие. Докато един ден Саския не изчезва безследно.

Десет години по-късно Мила е обърнала гръб на сноуборда и няма намерението да поглежда назад. Докато изненадваща покана не връща обратно в Лю Роше цялата група, с която е била преди толкова време.

Но едва когато пристигат за срещата, те разбират, че нещо не е наред. Никой от тях не е изпращал поканата. Курортът е празен. Телефоните им изчезват заедно с всички ножове и остри предмети в хотела. А мистериозна игра с въпроси за Саския, която отдавна е обявена за мъртва, започва да разбива доверието помежду им.

Приближава се снежна буря. А някой си играе с тях. Възможно ли е в планината да се крие убиец, или изчезналата всъщност е жива?

Ледовете крият смъртоносни тайни, а когато се топят, наяве излизат най-големите кошмари.

За автора

„Тръпка“ е дебютният роман на британската авторка Али Рейнълдс, която е и бивша професионална състезателка по сноуборд. В него тя майсторски успява да вплете страстта си към спорта в напрегнат и зрелищен трилър, който държи читателя в напрежение до последната страница. Пълен с неочаквани обрати и завладяваща зимна атмосфера, „Тръпка“ се спуска по пистата на миналото в търсене на истината.

Източник: Сиела

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Лимонов тарт

Класически лимонов тарт

Дрон

15 любопитни факта за дроновете