in

Тайландска супа с къри, скариди и кокосово мляко

тайландска супа

Едно от най-известните ястия на тайландската кухня всъщност е доста лесно да се направи в домашни условия. Това е традиционната тайландска супа с къри, скариди и кокосово мляко. Тя е без глутен и е подходяща и за вегани.

Необходими продукти:

  • 600 гр. кралски скариди
  • 100 гр. спанак
  • 2 червени чушки
  • 4 с.л. зелена къри паста
  • 2 листа от лайм
  • 400 гр. кокосово мляко
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка зелен лук
  • 250 гр. грах
  • 450 гр. картофи
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 с.л. рибен сос
  • 300 мл. пилешки бульон

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтин в голям тиган и сложете зелената къри паста. Прибавете кокосовото мляко и разбъркайте хубаво до получаване на хомогенна смес. Сложете листата от лайм, чушките и картофите и оставете да къкри, докато омекнат.

След това добавете и останалите съставки и оставете още около 4 минути, докато скаридите станат готови.

Сервирайте супата с резенче лимон.

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

ницше

Ницше – живот на ръба на оцеляването

Седемнайсет

„Седемнайсет“ – пристрастяващ, напрегнат и безмилостен