in

Телешки медальони с гъби и картофено пюре

Телешки медальони

В България консумирането на телешко месо не е толкова популярно, колкото в други страни. Въпреки това напоследък все повече хора започват да заместват свинското с телешко. То е доста по-полезно, но приготвянето му е малко по-специфично.

Една от най-вкусните части от телето са т.н. „телешки медальони“. Представляват малки кръгли парчета месо от плешката.

Най-класическият метод за приготвяне на медальони е с гъби и карофено пюре. Ето как да приготвите това вкусно ястие:

Необходими продукти:

  • 8 телешки медальона
  • 200 грама гъби
  • 3-4 с.л. масло
  • 1 глава лук
  • 1 ч. зеленчуков бульон
  • 3 с.л. брашно
  • сол и черен пипер
  • 1 с.л. горчица
  • 4-5 скилидки чесън
  • 1 дафинов лист
  • пресен магданоз
  • 150 мл сметана за готвене
  • 250 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

Овкусете медальоните с малко сол и черен пипер. Потопете ги в брашно и изтръскайте, за да изпадне излишното.

Сложете ги в тиган с масло и запечатайте от двете страни за по няколко минути.

Извадете месото и в същия тиган запържете лука и гъбите.

След като гъбите омекнат, добавете горчицата, чесъна и дафиновия лист.

Върнете и месото в тигана и добавете бульона.

В малка купичка комбинирайте бялото вино, сметаната и 1-2 с.л. брашно.

Изсипете и тази смес в тигана и гответе, докато месото стане готово, след което поръсете с пресен магданоз.

Сервирайте върху канапе от картофено пюре.

  • Консумирате ли телешко месо?

    Телешко месо
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Глобус държави

Тест: Колко добре познавате държавите?

Географските ширини на копнежа

„Географските ширини на копнежа“ – магически сюрреализъм и чувствена екзотика