in

Тарт с чери домати, моцарела и лилав босилек

Този тарт се приготвя изключително лесно, тъй като се прави с готово бутер тесто и не е необходимо да месите, да чакате да втасва и т.н. Рецептата е без месо, само с домати и моцарела, но можете да добавите и някакъв колбас, ако не искате постно ястие.

Интересното при тази рецепта е лилавият босилек. Босилекът е популярна подправка, но сме свикнали той да е зелен. Лилавият босилек е същият като обикновения, но има повече полезни свойства. Освен в кулинарията, той се използва и в медицината. Ако не успеете да намерите лилав босилек, можете да го замените със зелен.

Ето как да приготвите този вкусен тарт с чери домати, моцарела и лилав босилек:

Необходими продукти: 

  • 1 бутер тесто (около 400 грама)
  • 150 грама крема сирене
  • 1 стрък зелен лук
  • 2 с. л. босилек
  • 150 грама моцарела
  • 50 грама пармезан
  • 200 грама чери домати
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

Разстелете бутер тестото в тава и го надупчете с вилица.

Намажете тестото с крема сиренето, като оставите борд отстрани (около 2 см) и поръсете с босилека и зеления лук.

Разрежете чери доматите на половинки и ги разпръснете отгоре.

Накрая поръсете с настърганата моцарела и пармезана.

Разбийте яйцето и намажете краищата на тестото с него.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.

След като извадите тарта от фурната, поръсете с няколко листа пресен босилек.

  • Обичате ли солен тарт?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Завръщането на Шон Пен – „Денят на флага“

Снимка: Краси Свраков

Битка на кандидати за директори на най-големите театри в София