in

ЛюбовЛюбов СладкоСладко ЕхаЕха

Тайните на японките за красота и дълголетие

Японките са известни с красотата си и младежкия си външен вид. Те успяват да запазят младостта си за по-дълго време. На какво обаче се дължи това? Още от древни времена жените в Япония спазват ритуали за красота, които очевидно имат резултат и в Страната на изгряващото слънце впечатляват освен с красота, с дълголетие и крепко здраве. Вижте какви са техните тайни ритуали:

Зелен чай

Зеленият чай е богат на антиоксиданти и в Япония се смята за източник на дълголетие. В Страната на изгряващото слънце чаят не се пие със захар и замества кафето. Японките пият зелен чай по няколко пъти на ден, а някои от тях правят лед със зелен чай, с който сутрин освежават лицето си.

Оризова вода

Жените в Япония се хранят предимно с ориз, но те го използват и като грижа за лицето. Оризовата вода е богата на витамините B, C и E, които спомагат за изглаждане на тена, стесняване на порите и омекотяване. В някои азиатски страни оризовата вода се използва и за измиване на косата и за направата на маски за лице.

Храна

Храната е много важна за поддържане на добро здраве и свеж външен вид. Както знаете, японците се хранят с клечки, храната се сервира на малки порции, а продуктите се готвят много малко, за да се запази свежестта и полезните им свойства. Те ядат по-рядко месо, но консумират изключително много риба. Оризът присъства почти винаги в менюто им като заместител на хляба. Обикновено ястията в Япония са приготвени на пара или водна баня, а често се случва да ядат и сурова храна.

Масажи за лице

Един от древните ритуали за красота на японките е масажът за лице. Те ги обожават и могат да си ги правят сами вкъщи. По този начин поддържат кожата си стегната и еластична и я предпазват от преждевременно отпускане.

Вода с водород

Използването на водород в козметиката забавя процеса на стареене, заради способността му да премахва окисляването и да защитава колагена. Водородът често се използва и за направата на кремове и маски, а водата премахва токсините и пречиства организма. Комбинацията от двете е истинска антиейдж терапия.

Loading

  • Кой от ритуалите бихте включили в ежедневието си?

    Japanese girl
    • Масаж на лицето
    • Терапия с оризова вода
    • Пиене на зелен чай
    • Използване на козметика с водород
    • Приготвяне на по-здравословна храна

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

11 ползи от яденето на орехи

Снимки: Instagram

10 есенни визии, в които ще се влюбите