in

ЛюбовЛюбов СладкоСладко

Съвършенство на 74: историята на Каролин Харц

Каролин Харц
Снимки: Instagram

Тя е абсолютна знаменитост и на своите горди 74 години периодично грее от различни световни медии. Тялото ѝ, сякаш недокоснато от времето, е вече нещо като еталон, а лицето ѝ грее като на съвсем млада жена – все едно тази иначе възрастна по паспорт австралийка е сключила някакъв пакт с Дявола! Или е модерен женски вариант на Дориан Грей, само дето не е родена от въображението на гений като Оскар Уайлд…

Тя е Каролин Харц и ако за пръв път чувате това име, най-добре го запомнете. Защото тази дама сякаш наистина владее магията да превърта времето назад.

Истината, обаче, е далеч по-простa и логична: преди малко повече от 30 години австралийката от Пърт е диагностицирана с преддиабет и решава да промени коренно живота си. Даже радикално, защото до онзи момент Каролин е била пристрастена безумно към сладките храни, а изведнъж се зарича вече никога, ама никога да не хапне нищо, в чийто състав има рафинирана захар! И така до днес – повече от три десетилетия мисис Харц не е докоснала и най-миниатюрното кристалче захар…

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от 𝗦ugar Free Bake Mixes (@sweetlifeaus)

„Истината е в дисциплината, – твърди австралийската знаменитост и бивша стюардеса. – Когато една жена наближи 50 години, метаболизмът наистина се променя коренно. Затова е и толкова важно да положиш допълнителни усилия. Тялото винаги се отплаща!“

И така, Каролин Харц наистина твърди, че дължи външния си вид на пълния отказ от захарта. Всъщност единствените сладки на вкус храни, които си позволява, са някои плодове, черен шоколад без захар и сладкиши, но с ксилитол – заместител на захарта, който тази дама горещо препоръчва.

Разбира се, към този хранителен режим Харц прибавя и повече движение за красота и здраве, а явните резултати я превръщат в модел за подражание по цял свят. Има, разбира се, критици, които не спират да твърдят, че такава външност не е възможна на 74 без сериозни хирургически интервенции, но австралийката отрича подобни слухове с обезоръжаваща усмивка.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Bizkaia Dmoda (@bizkaiadmoda)

И защото примерът ѝ е заразителен, някак неусетно Каролин Харц се превръща в нещо като мотивационен гуру в света на храненето, а през 2002 година, когато е на 55, основава своята компания – SweetLife, която пропагандира здравословния начин на живот и предлага продукти без захар. Естествено, Харц публикува и книга – “Sugar Free Baking”, в която споделя и своите тайни в кухнята, а световни форуми за красота се надпреварват да я канят като лектор. Бившата стюардеса е просто ходещо доказателство, че може да си родила 3 деца и да минеш 70 години, но да продължаваш да разпръскваш чар и сексапил.

Лично аз обичам да се вслушвам в съветите на хора, които практикуват това, което проповядват, затова с особен ентусиазъм предлагам на вашето внимание типичния хранителен режим на Каролин Харц:

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от DÉBORA FONTES 🧿📿 (@deborafontes.oficial)

Закуска

Обикновено денят на Харц стартира с банан или киви, след което дамата закусва по-сериозно или с 2 бъркани яйца, или с пушена сьомга върху безглутенова препечена филийка. По-късно сутринта Каролин си позволява още един плод плюс 10-12 бадема, или малко сирене с 2-3 оризови бисквитки.

Обяд

Най-често той се състои от малко пилешко месо, авокадо и фета сирене с домати, или зелена салата със сьомга и сирене халуми.

Следобедната закуска на Каролин Харц е селекция от плодове или парче от любимите ѝ сладкиши без захар.

Вечеря

Основното ѝ ястие е с пилешко месо или риба, но понякога австралийката си позволява и червено месо със зелена салата.

А защото прекаленият светец и Богу не е угоден, в по-хладните зимни вечери Каролин твърди, че се наслаждава на горещ овчарски пай! Макар и тайно да подозираме, че никога не си позволява повече от няколко хапки…

Loading

  • Допада ли ви хранителният режим на Каролин Харц?

    Каролин Харц
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

вражалец

За вярата в един „Вражалец“

Приветливи градове

10-те най-приветливи градове в света