in

ЛюбовЛюбов СмяхСмях ПлачиПлачи ЕхаЕха СладкоСладко ОМГОМГ ЯдосанЯдосан

Сутрешната рутина на корейките за красива кожа

кожа

Корейските жени са известни с перфектния, безупречен и порцеланов вид на кожата им. Тяхната рутина е свързана изцяло с подобряване на здравето на кожата чрез овлажняване, поддържане на хидратация, както и прилагане на основните съставки по правилния начин. Тази рутинна грижа в 8 стъпки е ефективен начин за постигане на сияйна и безупречна кожа. Не е задължително да следвате всичките стъпки всеки ден, може да пропускате някои от тях.

Ето кои са те:

1. Измийте лицето си с вода

Сутрин мийте лицето си с вода, без да използвате никакъв почистващ препарат. Водата не само кара кожата ви да се чувства освежена, но също така премахва замърсяванията от лицето ви, които може да са се натрупали по кожата през нощта. Освен това поддържа кожата ви хидратирана.

2. Нанесете тоник

След като измиете лицето си с вода, нанесете тоник върху памучен тампон с плъзгащи движения, или сложете на дланите си и го нанесете с леко потупване по цялото си лице. Тоникът помага да се балансира нивото на pH на кожата ви и осигурява правилното усвояване на следващите продукти за грижа за кожата.

3. Нанесете серум за лице

Серумът хидратира и подхранва кожата ви и подхранва кожните клетки. Освен това подготвя кожата ви за следващите стъпки. Изсипете малко от него върху дланта си и нежно го натиснете върху цялото си лице. Не махайте пръстите си.

4. Нанесете ампула

Ампулите съдържат по-висока концентрация на активни съставки. Ампулите обикновено се предлагат в стъклена бутилка с капкомер. Използвайте капкомера, за да нанесете няколко капки върху лицето си. Използвайте пръстите си, за да го потупате и натиснете внимателно по цялото си лице.

5. Нанесете серум

Серумите са най-добри против стареене и могат да намалят кожни проблеми, като тъмни петна, хиперпигментация, сухота, фини линии и бръчки.

6. Използвайте околоочен крем

Зоната около очите ви е много чувствителна и обичайният крем за лице и серум не е подходящ. Използвайте околоочен крем, за да поддържате зоната хидратирана и защитена през целия ден. Вземете малко количество околоочен крем на върха на пръстите си и го нанесете от вътрешния ъгъл на очите към външните ъгли.

7. Нанесете овлажнител

След като нанесете околоочен крем, нанесете един слой овлажняващ крем върху лицето си. Овлажнителят поддържа кожата хидратирана, подхранена и сияйна през целия ден. Ако имате мазна кожа, използвайте овлажнител на водна основа, а ако имате суха кожа, използвайте овлажнител на кремообразна основа. Масажирайте нежно овлажнителя по цялото лице и шия.

8. Нанесете слънцезащитен крем

Защитата на кожата от ултравиолетовите лъчи е задължителна. След като изпълните всички тези стъпки, нанесете слънцезащитен крем. Това предотвратява тъмни петна, тен, слънчево изгаряне, фини линии и бръчки. Използвайте продукт с поне SPF 30.

Въпреки че рутината от осем стъпки може да не изглежда практична и отнема време, ако преминете през всички стъпки с търпение и любов, със сигурност ще видите резултатите с времето.

Loading

  • Колко от тези продукти използвате в грижата за кожата ви?

    Happy korean woman showing her favourite beauty product, side view
    • всички
    • само два
    • три
    • четири
    • пет

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

червено червило

Как да носим червено червило

Големите митове от Втората световна война