in

„Сребърният залив“ – никога не е късно за ново начало

Сребърният залив

Джоджо Мойс има хиляди почитатели в България, които с нетърпение очакват най-новата ѝ книга – „Сребърният залив“. Британската писателка се завръща с история за живота на майка и дъщеря, за силната връзка помежду им и новото начало.

Лиза напуска Англия преди пет години, за да загърби миналото и да започне начисто с дъщеря си Хана. Двете се установяват в Силвър Бей – курортно градче на австралийското крайбрежие – и заживяват в едноименния хотел на лелята на Лиза. Красивите плажове и сплотената общност им предлагат това, от което най-много се нуждаят – свобода и сигурност. Но всичко се променя, когато Майкъл Дормър пристига в хотела.

Привлекателният англичанин с прекалено скъпи дрехи и пронизителни очи работи в голяма строителна компания и е сгоден за дъщерята на шефа си. Той идва в Силвър Бей, за да проучи дали местността е подходяща за построяването на луксозен курортен комплекс с множество атракции. Майкъл очаква да сключи поредната лесна сделка, но се сближава с местните хора. Те не след дълго го приемат като един от тях, без дори и да подозират какви са истинските му намерения.

Лиза се страхува, че Майкъл ще унищожи всичко, за което се е борила – семейния бизнес и залива, който приютява любимите ѝ китове. Както и твърдата ѝ увереност, че никога повече няма да се влюби…

За автора:

Джоджо Мойс е родена в Лондон през 1969 г. Прави успешна журналистическа кариера, но мечтата ѝ е да стане писател. Дебютният ѝ роман се радва на положителни отзиви, но големият пробив идва с „Аз преди теб“, който се появява на пазара точно преди десет години. Необичайната любовна история се превръща в световна сензация с продадени над четиринадесет милиона екземпляра. Критиката го определя като един от най-запомнящите се романи на изминалото десетилетие.

По „Аз преди теб“ е заснет и едноименен филм с участието на Емилия Кларк (Луиза) и Сам Клафлин (Уил). Екранизацията, подобно на романа, предизвика истински фурор. Успехът му (над $200 млн. приходи от прожекции) бе последван от филмовата версия на „Последното писмо от любимия“ („Нетфликс“) с участието на Фелисити Джоунс и Шейлийн Удли. Джоджо работи по сценариите на още две свои книги: „Един + един“ и „Подаряваш ми звезди“.

До този момент книгите на Джоджо Мойс са преведени на четиридесет и шест езика и от тях са продадени над трийсет и осем милиона екземпляра. Медиите на Острова я обявиха за „най-добрата съвременна британска авторка“.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Пълнени картофи

Пълнени картофи на фурна

Алкохол

20 любопитни факта за алкохола