in

„Сребърният залив“ – никога не е късно за ново начало

Сребърният залив

Джоджо Мойс има хиляди почитатели в България, които с нетърпение очакват най-новата ѝ книга – „Сребърният залив“. Британската писателка се завръща с история за живота на майка и дъщеря, за силната връзка помежду им и новото начало.

Лиза напуска Англия преди пет години, за да загърби миналото и да започне начисто с дъщеря си Хана. Двете се установяват в Силвър Бей – курортно градче на австралийското крайбрежие – и заживяват в едноименния хотел на лелята на Лиза. Красивите плажове и сплотената общност им предлагат това, от което най-много се нуждаят – свобода и сигурност. Но всичко се променя, когато Майкъл Дормър пристига в хотела.

Привлекателният англичанин с прекалено скъпи дрехи и пронизителни очи работи в голяма строителна компания и е сгоден за дъщерята на шефа си. Той идва в Силвър Бей, за да проучи дали местността е подходяща за построяването на луксозен курортен комплекс с множество атракции. Майкъл очаква да сключи поредната лесна сделка, но се сближава с местните хора. Те не след дълго го приемат като един от тях, без дори и да подозират какви са истинските му намерения.

Лиза се страхува, че Майкъл ще унищожи всичко, за което се е борила – семейния бизнес и залива, който приютява любимите ѝ китове. Както и твърдата ѝ увереност, че никога повече няма да се влюби…

За автора:

Джоджо Мойс е родена в Лондон през 1969 г. Прави успешна журналистическа кариера, но мечтата ѝ е да стане писател. Дебютният ѝ роман се радва на положителни отзиви, но големият пробив идва с „Аз преди теб“, който се появява на пазара точно преди десет години. Необичайната любовна история се превръща в световна сензация с продадени над четиринадесет милиона екземпляра. Критиката го определя като един от най-запомнящите се романи на изминалото десетилетие.

По „Аз преди теб“ е заснет и едноименен филм с участието на Емилия Кларк (Луиза) и Сам Клафлин (Уил). Екранизацията, подобно на романа, предизвика истински фурор. Успехът му (над $200 млн. приходи от прожекции) бе последван от филмовата версия на „Последното писмо от любимия“ („Нетфликс“) с участието на Фелисити Джоунс и Шейлийн Удли. Джоджо работи по сценариите на още две свои книги: „Един + един“ и „Подаряваш ми звезди“.

До този момент книгите на Джоджо Мойс са преведени на четиридесет и шест езика и от тях са продадени над трийсет и осем милиона екземпляра. Медиите на Острова я обявиха за „най-добрата съвременна британска авторка“.

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Пълнени картофи

Пълнени картофи на фурна

Алкохол

20 любопитни факта за алкохола