in

Смъртта на Мерилин Монро – нови разкрития във филма на Нетфликс

Снимка: Screenshot/YouTube

Стрийминг платформата Netflix пусна новия документален филм, който разказва за последните дни от живота на секс символа на Холивуд Мерилин Монро през 1962 г. „The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes“ (Мистерията на Мерилин Монро: Нечувани записи) показва неизвестни записи, които хвърлят още светлина около неочакваната смърт на актрисата.

Дeсетилетия след смъртта ѝ въпроси и конспирации продължават да витаят около името ѝ, които дори на моменти засенчват нейните талант и красота. Филмът е фокусиран изцяло върху проучванията на разследващия журналист Антъни Съмърс, който споделя обширните интервюта с най-близките ѝ хора. Именно те са основата на неговата биография „Goddess, the Secret Lives of Marilyn Monroe“.

Според Съмърс обстоятелствата около смъртта на холивудската актриса са съмнителни и голяма част от тях били прикрити и стои големият въпрос – дали смъртта ѝ е била умишлена или случайна.

Тежко детство и множество приемни домове

Съмърс се връща в началото – през 1946 г., когато започва кариерата на Мерилин Монро на 20-годишна възраст. Филмът показва нейни записи, в които тя разказва за любовта ѝ към Джийн Харлоу и Кларк Гейбъл и как е прекарвала часове в киносалона, когато е била дете. Първата ѝ голяма роля е през 1950 г. в „Асфалтовата джунгла“. Славата и успехът идват бързо за Монро.

Един от големите пробиви на журналиста идва с интервютата на децата на психиатъра на Мерилин Монро Ралф Грийнсън. Те споделят за бурното ѝ детство, включващо множество приемни домове и сиропиталища и липса на стабилно семейство. Грийн често я канел в дома си да разговаря със семейството му. Те разказват за характера ѝ, за борбата ѝ да намери истинското щастие, как никога не успява да забременее и за връзката ѝ със семейство Кенеди.

Именно тя поражда толкова съмнения около смъртта ѝ. Когато Съмърс започва да проследява хронологията на събитията в нощта, когато актрисата умира, нещата не се връзват. „Безбройните новинарски статии и репортажи не разказваха цялата история“, споделя журналистът.

Една от най-трагичните истории на знаменитости

Документалният филм разкрива нов детайл около смъртта на Мерилин Монро, който оспорва отдавна приетата история за смъртта на звездата. Тя си отива на 36-годишна възраст от свръхдоза барбитурати – сънотворни хапчета, които действат като депресант на централната нервна система.

В продължение на десетилетия се говори, че Монро е намерена мъртва в леглото си от нейния психиатър Ралф Грийнсън, който нахлул през прозореца на спалнята ѝ, след като икономката на къщата Юнис Мори го е повикала, тъй като не е успяла да влезе.

Известно е, че на място пристига и лекарят на Монро Уолтър Шефър, който казва пред „The Unheard Tapes“, че Мерилин Монро е била жива, когато шофьорът му Кен Хънтър пристига, за да я откара в болницата в Санта Моника.

Писателят и журналист Джон Шерлок се съгласява с разказа на Шефър. Той казва, че Ралф Грийнсън също му е казал, че актрисата е починала на път към болницата. „Тя почина в линейката. След това я върнаха в къщата“, казва Грийнсън.

Заключението на журналиста Антъни Съмърс е, че предполагаемото предозиране с наркотици на Мерилин Монро е нещо повече, от това, което изглежда на пръв поглед…

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Език на тялото

Езикът на тялото – тайната за успех

Ейми Джонсън – първата жена, летяла сама до Австралия