in

ПлачиПлачи ОМГОМГ

Смъртта на Мерилин Монро – нови разкрития във филма на Нетфликс

Снимка: Screenshot/YouTube

Стрийминг платформата Netflix пусна новия документален филм, който разказва за последните дни от живота на секс символа на Холивуд Мерилин Монро през 1962 г. „The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes“ (Мистерията на Мерилин Монро: Нечувани записи) показва неизвестни записи, които хвърлят още светлина около неочакваната смърт на актрисата.

Дeсетилетия след смъртта ѝ въпроси и конспирации продължават да витаят около името ѝ, които дори на моменти засенчват нейните талант и красота. Филмът е фокусиран изцяло върху проучванията на разследващия журналист Антъни Съмърс, който споделя обширните интервюта с най-близките ѝ хора. Именно те са основата на неговата биография „Goddess, the Secret Lives of Marilyn Monroe“.

Според Съмърс обстоятелствата около смъртта на холивудската актриса са съмнителни и голяма част от тях били прикрити и стои големият въпрос – дали смъртта ѝ е била умишлена или случайна.

Тежко детство и множество приемни домове

Съмърс се връща в началото – през 1946 г., когато започва кариерата на Мерилин Монро на 20-годишна възраст. Филмът показва нейни записи, в които тя разказва за любовта ѝ към Джийн Харлоу и Кларк Гейбъл и как е прекарвала часове в киносалона, когато е била дете. Първата ѝ голяма роля е през 1950 г. в „Асфалтовата джунгла“. Славата и успехът идват бързо за Монро.

Един от големите пробиви на журналиста идва с интервютата на децата на психиатъра на Мерилин Монро Ралф Грийнсън. Те споделят за бурното ѝ детство, включващо множество приемни домове и сиропиталища и липса на стабилно семейство. Грийн често я канел в дома си да разговаря със семейството му. Те разказват за характера ѝ, за борбата ѝ да намери истинското щастие, как никога не успява да забременее и за връзката ѝ със семейство Кенеди.

Именно тя поражда толкова съмнения около смъртта ѝ. Когато Съмърс започва да проследява хронологията на събитията в нощта, когато актрисата умира, нещата не се връзват. „Безбройните новинарски статии и репортажи не разказваха цялата история“, споделя журналистът.

Една от най-трагичните истории на знаменитости

Документалният филм разкрива нов детайл около смъртта на Мерилин Монро, който оспорва отдавна приетата история за смъртта на звездата. Тя си отива на 36-годишна възраст от свръхдоза барбитурати – сънотворни хапчета, които действат като депресант на централната нервна система.

В продължение на десетилетия се говори, че Монро е намерена мъртва в леглото си от нейния психиатър Ралф Грийнсън, който нахлул през прозореца на спалнята ѝ, след като икономката на къщата Юнис Мори го е повикала, тъй като не е успяла да влезе.

Известно е, че на място пристига и лекарят на Монро Уолтър Шефър, който казва пред „The Unheard Tapes“, че Мерилин Монро е била жива, когато шофьорът му Кен Хънтър пристига, за да я откара в болницата в Санта Моника.

Писателят и журналист Джон Шерлок се съгласява с разказа на Шефър. Той казва, че Ралф Грийнсън също му е казал, че актрисата е починала на път към болницата. „Тя почина в линейката. След това я върнаха в къщата“, казва Грийнсън.

Заключението на журналиста Антъни Съмърс е, че предполагаемото предозиране с наркотици на Мерилин Монро е нещо повече, от това, което изглежда на пръв поглед…

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Език на тялото

Езикът на тялото – тайната за успех

Ейми Джонсън – първата жена, летяла сама до Австралия