in

Синята лагуна – късче от рая в Исландия

Ако имате списък с места, които трябва да посетите, задължително включете Синята лагуна в него.

Синята лагуна, или „Bláa Lónið“ на исландски, се намира на около половин час южно от столицата Рейкявик, а най-близкото летище е само на 15 минути.

Представлява СПА на открито, което е отворено за посещения през цялата година.

Лечебните води и невероятната гледка ще ви накарат да мечтаете да посетите лагуната възможно най-скоро!

Синята лагуна е спа център на открито, разположен точно до Гриндавик, Исландия. От масажи до коктейли, това прекрасно място осигурява истински релакс, съчетан с енергизиращото действие на красивата природа наоколо.

Повечето хора си мислят, че Синята лагуна е създадена от природата, заради необичайния цвят на водата. Истината е, че басейните са създадени от човешка ръка, и то случайно, а цветът на водата се дължи на факта, че е смес от морска и сладка вода.

През 70-те години на миналия век геотермалната електроцентрала „Свартсенги“ направила сондажи за геотермална енергия в съседен парцел, но излишната вода и пара започнали да излизат от грешното място. Така се появява това райско кътче, а по-късно е създаден и СПА центърът.

Въпреки че не е творение на природата, водите в геотермалните басейни имат лечебни свойства. Водата там е полезна за хората с псориазис.

Двата основни минерала, открити в Синята лагуна, са сяра и силициев диоксид. Комбинацията от тези два минерала също допринася за красивия син цвят.

Във водите на Синята лагуна има и водорасли, които растат само там. Те правят къпането в басейните много полезно за кожата.

СПА центърът работи целогодишно и тъй като температурата на водата е 39°C, можете да го посетите и през зимата. Отделете поне няколко часа за това място, тъй като има специални хигиенни изисквания преди да влезете в басейните, които отнемат време. Ако искате да няма особено много хора, посетете Синята лагуна сутрин или късно вечер.

В близост до лагуната има хотели, в които можете да отседнете, но имайте предвид, че това е доста популярна туристическа дестинация и е добре да планирате пътуването си от по-рано.

Loading

  • Ходили ли сте в Исландия?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

8 идеи как да си направите вкъщи продукти за лице със зелен чай

Снимка: Instagram/ayse.gulun_elinden

Постни содени гевреци