in

Ризото с бекон и артишок

Ризотото е вкусно кремообразно ястие, които има хиляди варианти. Може да се приготви само със зеленчуци, с пилешко, с морски дарове и т.н.

Ризотото с бекон и артишок е много интересно и ароматно ястие, което със сигурност ще ви хареса, особено ако обичате вкуса на артишока.

Необходими продукти: 

  • 1 ч. ориз Арборио
  • 1/2 ч. вода
  • 250 грама бекон
  • 250 грама артишок от консерва
  • сол
  • черен пипер
  • 800 мл пилешки бульон
  • пармезан

Начин на приготвяне:

Нарежете бекона на парчета. Запържете го, докато стане хрупкав и го извадете върху кухненска хартия.

Оставете малко от мазнината и запържете артишока в нея за 2-3 минути. Подправете със сол и черен пипер.

Запържете ориза за 1-2 минути.

Добавете водата и гответе, докато оризът я поеме.

След това добавете 1/4 от пилешкия бульон. Оставете оризът да го поеме, добавете още бульон и така, докато свърши.

След като оризът е поел цялата течност, добавете бекона и артишока. Ако е необходимо, добавете още сол и черен пипер.

Накрая можете да поръсите с настърган пармезан.

Loading

  • Харесвате ли артишок?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Тест: Колко добре познавате планетата Земя?

„Когато Луната снизхожда“ – за трафика на хора и ужаса на бежанските лагери