in

Рецепта за Червена Шакшука от Божана Кацарова

шакшука

Шакшука реално е арабският отговор по темата за яйцата по панагюрски. През последните няколко години това привидно семпло ястие шакшука се превърна в абсолютна инстаграм сензация. Ето ви и рецепта за най-добрата шакшyкa, представена от Божана Кацарова в нейната първа кулинарна книга „Стая 102. 90 рецепти с история“.

Необходими продукти: 

  • 1 глава лук
  • 1 червена чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 1 консерва (или буркан) белени goмamu
  • 4 бр яйца
  • 1 с.л. кимион
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1 с.л. чили
  • 100 г българско саламурено сирене
  • 2 с.л. зехтин
  • сол
  • пресен магданоз
  • кориандър за поръсване

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука, чушката и чесъна.

Загрейте зехтина в голям тиган на среден огън. Сотирайте накълцаните лук и чушка за 5-6 минути или докато лукът стане прозрачен.

Добавете чесъна и подправките и гответе още една минута.

Изсипете доматите в тигана, овкусете със сол и разбъркайте. Оставете gа къкpи на среден огън докaтo изври част от течността на доматите, за gа се сгъсти сосът.

С голяма лъжица оформете 4 малки кладенчета и чукнете яйцата във всяко от тях, наронете сиренето и покрийте с капак. Гответе за още 5-8 минути.

Дръпнете от котлона и поръсете с магданоз и кориандър

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Тъмната страна на Луната

Тъмната страна на Луната

Боядисване коса

13 неща, които трябва да правите след боядисване на косата