in

Пътуване с деца: как да го направим по-малко взривоопасно

Деца пътуване

Къде да заведем децата през ваканцията? Това е големият въпрос, който рано или късно застава на пътя на всички вечно заети, поуморени и объркани родители, натоварени и с къртовската задача да организират поредната семейна почивка – уравнение с твърде много неизвестни и непредвидени подводни камъни.

Но без паника! На помощ на всички майки и бащи на републиката пристигат утвърдените специалисти в потушаването на всякакви кризисни ситуации – „Майко мила“ (поредицата „Да оцелееш като родител“), и техният семеен пътеводител „Стигнахме ли вече?“. Плод на дългогодишни скитосвания, товарене на багажи, разтоварване на багажи, обикаляне на забележителности, панаири и много, много ядене на вкусни гозби, той е замислен с единствената цел да направи пътуването с деца по-лесно, по-предвидимо (до колкото е възможно) и по-малко взривоопасно. А това си е задача, достойна за Нобелова награда за мир!

От планирането през подготовката за пътуването, която може да вдигне кръвното и на най-големия стоик, до заветния въпрос „Стигнахме ли вече?“ – със запазеното си чувство за хумор двете фурии от „Майко мила“ споделят идеи за семейни пътешествия без стрес, напрежение и излишни усилия (има и такива!).

Нестандартни и изпълнени с любопитни занимания както за децата, така и за родителите, които – противно на очакванията – също могат да се забавляват по време на почивка, пътешествията на „Майко Мила!“ разкриват различни крайчета на България и близките ни Сърбия, Македония, Гърция и Румъния. Срещи с кукери и панически разбягали се зли духове, средновековни крепости и стари легенди, духовити фестивали и безброй вкусни предложения за хапване по пътя – всичко това ще откриете този щур, цветен и болезнено искрен пътеводител. Затова приготвяйте дрехи, чанти, паспорти, лични карти, дискове с музика, която няма да ви доведе до самоубийство, лекарства, шапки, храни и напитки и се запасете с обилна доза търпение за поредния въпрос „Стигнахме ли вече?“.

А, и най-вече, не забравяйте децата! Защото с тях ще погледнете местата, които посещавате с други очи и ще ги заобичате още повече.

Трябва да знаете основни правила, към които да се придържате по време на пътувания. Безопасността е на първо място, това важи особено в колата. На каквато и възраст да са, децата имат нужда от техните занимания и активности. В зависимост от възрастта, багажът за пътуването с автомобил трябва да се състои от различни неща – спрямо интересите. Пътуването с най-малки деца е най-спокойно, когато имате възможност да го планирате предварително. Най-добре е, като тръгвате бебето да спи. Ако това не е възможно, правете му компания на задната седалка. Ако пътувате с по-големи деца, пейте заедно или обменяйте гатанки. И не забравяйте – освен с добро настроение, се запасете стабилно с храна!

 

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Уди Алън: За вечното небитие, как се прави сандвич, за Хитлер и граф Дракула

Париж

Густав Айфел – суров, груб, педантичен, но гениален