in

Прост трик за незабавен „лифтинг“ на лицето

Коса

Косата може да направи чудеса с цялостната ни визия. Правилното ѝ стилизиране може да накара и други части от тялото ни да изглеждат по-добре, особено лицето.

Трикът, който ще ви представим, е на Ричард Уорд. Уорд се грижи за косата на Кейт Мидълтън и още много знаменитости. Този трик може да замени болезнени и скъпи процедури като лифтинг на лицето.

Трикът, свързан с косата, който фризьорът споделя пред Daily Mail, наистина е много прост и със сигурност ще ви изненада… просто трябва да сложите косата си зад ушите.

Въпреки че звучи абсурдно на пръв поглед, ако сравните две снимки на една и съща жена, с пусната коса до лицето и с прибрана зад ушите, ще забележите, че има огромна разлика.

Знаменитостите, които обичат трика на Уорд

Кейт Мидълтън
Снимка: Facebook/The Royal Family

Кейт Мидълтън също прилага този трик и ако разгледате снимки от последните изяви на херцогинята, ще се убедите, че наистина работи.

Уорд споделя, че този ефект при Кейт Мидълтън се дължи на факта, че прибирането на косата назад отваря лицето и показва великолепната ѝ костна структура на лицето.

Кейт не е единствената, която се възползва от този трик и гениалния съвет на Ричард Уорд. Други знаменитости, които имат средно дълги и дълги коси също се възползват от поразителния ефект, който има тази прическа.

На какво се дължи зашеметяващият ефект?

Кейт Мидълтън
Снимка: Facebook/The Royal Family

Щеше да бъде прекалено хубаво, ако можеше просто да сложим косата си зад ушите и да изглеждаме с 10 години по-млади. Всъщност оформянето на косата по този начин не е толкова лесно. Косата трябва да бъде прецизно загладена към главата, което се постига с помощта на гел за коса. Преди това трябва да бъде перфектно изправена, след което се фиксира към скалпа с подходящите продукти. Идеята е, че самите уши не могат да държат косата назад. Ако се вгледате в снимките, ще забележите, че всъщност косата е на около 2-3 см от ухото.

Тайната на този трик е, че издърпването на косата назад, издърпва и очите и съответно цялото лице. Именно заради това се получава ефектът на лифтинга.

Трикът наистина е гениален, вижте как можете сами да си направите тази прическа:

Стилизирането на косата по този начин отнема малко повече време, отколкото сме свикнали да отделяме, но не е трудно и определено си заслужава да проявите търпение и да опитате.

Първата стъпка е да направите сешоар. Старателно изправете косата с помощта на четка и сешоар, така че да стане идеално права.

Добре е след сешоара, да минете косата и с преса за изправяне веднъж, за да сте убедени, че няма абсолютно никакви чупки и къдрици.

Следващата стъпка е да загладите косата назад, кичур по кичур, с помощта на гел или вакса за коса.

След като сте фиксирали косата, приберете всички стърчащи косъмчета, като минете с четка за зъби.

Напръскайте обилно с лак за коса и прическата ви е готова!

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Аромат дом

10 начина да накарате дома си да ухае невероятно

дуел

Дуелите при жените в древността – първият знак за еманципация