in

Прическите, които ни състаряват

Прически

Жените, които са напълно удовлетворени от начина, по който изглеждат, са единици. Повечето жени непрестанно търсят начини да изглеждат по-красиви и по-млади. Стареенето е много деликатна тема за женския пол и прическите, гримовете и дрехите, които ни правят по-млади, винаги предизвикват интерес.

Истината е, че абсолютно всеки детайл от визията може да ни накара да изглеждаме по-млади или по-възрастни, отколкото всъщност сме, затова е важно да знаем към какво да се стремим и съответно какво да избягваме.

Когато става въпрос за косата, има някои грешки, които жените често допускат. Вижте кои са прическите, които ни състаряват и кои са грешките, които не бива да допускаме:

1. Къси прически

Къса коса

Въпреки че поради някаква причина повечето жени избират все по-къси прически с напредването на възрастта, всъщност късата коса състарява, така че не е добра идея. С годините косата изтънява и е добре да я подкъсите, но не прекалявайте. Ако искате да избегнете изкуственото състаряване, добре е да се стремите към коса със средна дължиина.

2. Дълга коса на черта

Коса черта

Дългата коса, подстригана на черта, е много красива, но заради простотата си привлича вниманието към признаците на стареене по кожата. Тази прическа е страхотна за млади момичета, но ако сте в по-напреднала възраст трябва да се откажете от нея. В никакъв случай не е задължително да се лишавате от дължината на косата, просто добавете степени или по-къси кичури около лицето.

3. Тъмни цветове

Черна коса

Тъмният цвят на косата състарява. Това е неоспорим факт, въпреки че много жени отказват да го приемат. Побеляването на косата е неизбежен процес, но вместо да избирате тъмни бои, прикрийте белите коси с по-светъл цвят. Освен че ще изглеждате по-млади, по-лесно ще поддържате цвета на косата. Когато се боядисвате в черно или тъмно кестеняво, трябва да подновявате боята много по-често, отколкото ако изберете по-светъл, рус нюанс.

4. Не избирайте прекалено светъл цвят

Светла коса

Определно русото и светло кестенявото са по-добрият вариант за прикриване на белите коси, но бъдете много внимателни с нюанса. Не избирайте твърде светли цветове, тъй като все пак е добре да има някакъв контраст между косата и кожата. Ако боядисате косата си твърде светла, ще изглеждате бледи, а това автоматично ви кара да изглеждате по-стари.

5. Не пропускайте боядисването

Боядисване коса

През последните няколко години стана много модерно жените да не боядисват побелелите си коси. Страхотно е да приемате фактите и да се харесвате такива, каквито сте, но ако искате да прикриете няколко години от възрастта си, не следвайте тази тенденция. Ако искате да изглеждате по-млади, просто изберете подходящия за вас цвят и прикрийте белите коси.

6. Бъдете отворени за промени

Коса

Промяната е нещо хубаво. Помислете си какъв би бил животът ви, ако правехте абсолютно едно и също нещо всеки ден, хранехте се с една и съща храна и т.н. Ако косата ви изглежда по един и същи начин години наред, време е да направите някаква промяна. Ключът към това да останеш млад е винаги да се опитваш да усъвършенстваш и променяш себе си. Започнете от косата!

Повечето жени харчат много пари в стремежа си да прикрият отпечатъка на времето. Истината е, че има много лесни начини, по които можем да се поддържаме и да изглеждаме по-млади. Най-важното нещо е да се храним правилно и да бъдем физически активни. А след това на помощ идват подобни трикове, като нова прическа, например.

  • Колко често правите промени в прическата си?

    Прически
    • Задължително веднъж годишно
    • Непрекъснато
    • Никога, с тази прическа съм от години

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Тайните на Русия – от Распутин до Путин

Колко стара е Вселената?