in

Традицията за повтаряне на тоалети тръгва от Елизабет II, не от Кейт

Кралица Елизабет
Снимки: Facebook/The Royal Family

Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън е известна с това, че облича тоалетите си повторно, но тази практика съществува от много преди Кейт изобщо да стане част от кралското семейство.

Още през 60-те години на миналия век, кралица Елизабет започва да облича своите рокли и тоалети, направени по поръчка, на значими събития отново и отново. Един такъв пример е роклята на Норман Хартнел, която принцеса Беатрис взе назаем за сватбения си ден през 2020г.

Личният стилист на кралицата, Анджела Кели, неведнъж е обяснявала, че повтарящите се тоалети на кралица Елизабет винаги са много добре обмислени. В книгата си „Другата страна на монетата: Кралицата, скринът и гардеробът“, Кели обяснява, че животът на един тоалет може да бъде около 25 години. Стилистката пише също, че кралицата е доста пестелива и обича дрехите ѝ да бъдат адаптирани и носени отново или поне рециклирани. Кели разказва, че след 2 или 3 обличания, всеки тоалет става познат на медиите и не е подходящ за повече събития. Когато това се случи, или дрехата се модифицира и се носи повторно, или се носи само на частни празници в Балморал и Сандрингам.

Що се отнася до аксесоарите, кралицата носи верните си чанти Launer от края на 60-те години. Главният изпълнителен директор на марката Джералд Бодмър споделя, че кралицата често ремонтира своите чанти, но рядко купува нови, които да добави към колекцията си.

Ето няколко примера за тоалети, които кралицата е носила по няколко пъти:

Кралицата облича тази рокля за първи път на държавна вечеря в Рим през 1961 г. През 1962г., кралица Елизабет се появява в същия тоалет, този път на премиерата на филма „Лорънс Арабски“. Следващият значим повод, на който кралицата носи роклята, която е дело на Норман Хартнел, е на откриването на парламента през 1966г.

Нейно Величество носи тази красива флорална рокля по време на посещението си в Малта през 2005 година, а на следващата година слага този тоалет отново, за прием в Бъкингамския дворец.

Кралицата се появява с това красиво палто в тюркоазено синьо на няколко специални повода, включително в Аскот през 2006г. и на Уимбълдън през 2010г.

Кралица Елизабет се появи с това красиво жълто палто от Стюарт Парвин на посещение в Аскот през 2016г., а година по-късно избира същата визия за откриването на New Scotland Yard.

Кралицата е носила това синьо жакардово палто поне 3 пъти, включително за държавното посещение на Доналд Тръмп през 2019г. и на Trooping the Color на следващата година.

Нейно Величество носеше това красиво розово палто, отново дело на Стюарт Парвин, за съвместна поява с херцогинята на Кеймбридж през 2019г. Година по-късно, тя избра същата визия за посещение в Солсбъри с принц Уилям.

Прочетете още:

10 суперсили, които кралица Елизабет II притежава

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Маяковски

Голямата любов на Маяковски и Татяна – как неговите цветя спасиха живота ѝ

фиджи

10 любопитни факта за Фиджи