in

Пица с песто, спанак и нар

Пицата е много често консумирано ястие и любимо нещо на повечето хора. Свикнали сме да хапваме пица с доматен сос или сметана, някакъв колбас, различни зеленчуци и моцарела или кашкавал. Въпреки че има хиляди варианти, това са най-често използваните продукти.

Тази пица е доста по-различна. Тук основата е от песто, няма месо и има една много интересна съставка- нар. Вижте как да приготвите тази необичайна, но много вкусна пица:

Необходими продукти: 

  • 320 мл топла вода
  • 1 пакетче суха мая
  • 1 с. л. захар
  • 2 с. л. олио
  • щипка сол
  • 440 грама брашно
  • 1/2 ч. ч. песто
  • 2 шепи спанак
  • 1/2 ч. ч. зрънца нар
  • 200 грама моцарела
  • 1 глава лук

Начин на приготвяне:

Сложете маята и захарта във водата и изчакайте около 10 минути.

Когато маята втаса, добавете брашното и започнете да месите. Накрая добавете и олиото и солта.

Оставете тестото да втаса за около 1 час.

Размесете го отново и го разточете във формата, в която искате да бъде пицата.

Намажете тестото с пестото. Наредете лука, нарязан на кръгчета, и нарязаната също на кръгчета моцарела.

Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна около 15-20 минути.

Когато извадите пицата, добавете пресния спанак и зрънцата нар.

  • Опитвали ли сте пица с плод?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 трика, с които ще изглеждате добре, без да харчите много пари

Снимки: Facebook/Мария Лалева

„Пасиансът на архангелите“ – тесте карти, мистерия, котва в бездната и още нещо