in

Пица с песто, спанак и нар

Пицата е много често консумирано ястие и любимо нещо на повечето хора. Свикнали сме да хапваме пица с доматен сос или сметана, някакъв колбас, различни зеленчуци и моцарела или кашкавал. Въпреки че има хиляди варианти, това са най-често използваните продукти.

Тази пица е доста по-различна. Тук основата е от песто, няма месо и има една много интересна съставка- нар. Вижте как да приготвите тази необичайна, но много вкусна пица:

Необходими продукти: 

  • 320 мл топла вода
  • 1 пакетче суха мая
  • 1 с. л. захар
  • 2 с. л. олио
  • щипка сол
  • 440 грама брашно
  • 1/2 ч. ч. песто
  • 2 шепи спанак
  • 1/2 ч. ч. зрънца нар
  • 200 грама моцарела
  • 1 глава лук

Начин на приготвяне:

Сложете маята и захарта във водата и изчакайте около 10 минути.

Когато маята втаса, добавете брашното и започнете да месите. Накрая добавете и олиото и солта.

Оставете тестото да втаса за около 1 час.

Размесете го отново и го разточете във формата, в която искате да бъде пицата.

Намажете тестото с пестото. Наредете лука, нарязан на кръгчета, и нарязаната също на кръгчета моцарела.

Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна около 15-20 минути.

Когато извадите пицата, добавете пресния спанак и зрънцата нар.

  • Опитвали ли сте пица с плод?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 трика, с които ще изглеждате добре, без да харчите много пари

Снимки: Facebook/Мария Лалева

„Пасиансът на архангелите“ – тесте карти, мистерия, котва в бездната и още нещо