in

Пиле Фахитас

Пиле Фахитас

Фахитас е традиционно мексиканско ястие, състоящо се от месо и зеленчуци. В първоначалната рецепта, месото е говеждо, но впоследствие започва да се приготвя и с други видове месо.

Месото в тази рецепта може да бъде приготвено на тиган или гриловано, а терминът „Фахитас“ се използва и за стила на готвене, а не само за самото ястие.

Въпреки че Фахитас е мексиканско ястие, то е много популярно и в САЩ.

Вариантът с пилешко месо е много вкусен- сочно пилешко месо, сотирани зеленчуци, сок от лайм. Ястието може да се сервира с различни гарнитури, както и с тортила.

Ето как да приготвите вкусно пиле Фахитас:

Необходими продукти:

  • 3 броя пилешки гърди
  • 1 глава лук
  • 3 чушки
  • 2 с.л. зехтин
  • ½ лайм
  • ½ ч.л. чили на прах
  • ½ ч.л. кимион
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • ½ ч.л. червен пипер
  • ½ ч.л. риган
  • сол и черен пипер
  • тортили, за сервиране

Начин на приготвяне:

Комбинирайте всички подправки в малка купичка- чилито, кимиона, чесъна на прах, червения пипер, ригана, малко сол и черен пипер.

Измийте и почистете пилешкото месо и го поръсете обилно със сместа от подправки.

Запържете пилешките гърди в малко зехтин за по 7-8 минути от всяка страна.

Измийте и нарежете чушките и лука на тънки парченца.

Когато пилешкото месо е готово, извадете го от тигана и добавете зеленчуците.

Нарежете месото на лентички и го върнете в тигана при зеленчуците.

Поръсете със сока от лайм и сервирайте с тортила. По желание добавете гуакамоле, салца или заквасена сметана.

  • Опитвали ли сте пиле Фахитас?

    Фахитас
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Слънцезащита

Всичко, което трябва да знаем за слънцезащитата

Уил Смит

Уил Смит – победител в живота, въпреки трудното детство