in

Пиле Фахитас

Пиле Фахитас

Фахитас е традиционно мексиканско ястие, състоящо се от месо и зеленчуци. В първоначалната рецепта, месото е говеждо, но впоследствие започва да се приготвя и с други видове месо.

Месото в тази рецепта може да бъде приготвено на тиган или гриловано, а терминът „Фахитас“ се използва и за стила на готвене, а не само за самото ястие.

Въпреки че Фахитас е мексиканско ястие, то е много популярно и в САЩ.

Вариантът с пилешко месо е много вкусен- сочно пилешко месо, сотирани зеленчуци, сок от лайм. Ястието може да се сервира с различни гарнитури, както и с тортила.

Ето как да приготвите вкусно пиле Фахитас:

Необходими продукти:

  • 3 броя пилешки гърди
  • 1 глава лук
  • 3 чушки
  • 2 с.л. зехтин
  • ½ лайм
  • ½ ч.л. чили на прах
  • ½ ч.л. кимион
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • ½ ч.л. червен пипер
  • ½ ч.л. риган
  • сол и черен пипер
  • тортили, за сервиране

Начин на приготвяне:

Комбинирайте всички подправки в малка купичка- чилито, кимиона, чесъна на прах, червения пипер, ригана, малко сол и черен пипер.

Измийте и почистете пилешкото месо и го поръсете обилно със сместа от подправки.

Запържете пилешките гърди в малко зехтин за по 7-8 минути от всяка страна.

Измийте и нарежете чушките и лука на тънки парченца.

Когато пилешкото месо е готово, извадете го от тигана и добавете зеленчуците.

Нарежете месото на лентички и го върнете в тигана при зеленчуците.

Поръсете със сока от лайм и сервирайте с тортила. По желание добавете гуакамоле, салца или заквасена сметана.

Loading

  • Опитвали ли сте пиле Фахитас?

    Фахитас
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Слънцезащита

Всичко, което трябва да знаем за слънцезащитата

Уил Смит

Уил Смит – победител в живота, въпреки трудното детство